Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman jednal s vedoucím odboru sportu Evropské komise

13. 02. 2011

 

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) přijal v pátek Michala Krejzu vedoucího odboru sportu Evropské komise v souvislosti jeho účasti na konferenci "Europe-Youth-Olympism" konané v rámci 10. evropského zimního sportovního festivalu mládeže  EYOWF 2011. Jednání se také zúčastnil vedoucí Zastoupení LK v Bruselu Lukáš Vorel.

„Michal  Krejza jako zástupce poskytovatele značné části finančních prostředků, tedy Evropské komise mi plnou spokojenost Evropské komise s přípravami festivalu,“ řekl hejtman. S tím, že na oplátku hostovi přislíbil součinnost při jednáních o sportovních tématech předkládaných Výboru regionů EU.

Dalším zajímavým tématem jejich rozhovoru byla budoucnost financování evropského sportu a celkový výhled finančních prostředků plynoucích z Bruselu po roce 2013.

„Máme dobrou zkušenost, neboť finanční prostředky  na EYOWF 2011, 50 miliónů korun, byly z iniciativy našeho europoslance Roberta Duška (ČSSD) schváleny přímo Evropským parlamentem a tím se tato událost stává celoevropskou záležitostí s vysokou takzvanou evropskou přidanou hodnotou, zdůraznil Stanislav Eichler.

Michal  Krejza v závěru popřál Libereckému kraji hodně zdaru při konání této největší sportovní akce v historii kraje.

„Věřím, že vše se vydaří, jak si organizátoři přejí i z toho důvodu, že akce je pod drobnohledem několika evropských institucí a výsledek bude mít jistě dopad i při uvolňování peněz na další obdobné sportovní události,“ připomněl vedoucí odboru sportu Evropské komise.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588