Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

O situaci ve zdravotnictví v Libereckém kraji dnes jednal radní Pavel Novák s řediteli nemocnic

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 02. 2011 14:50

Sdílet článek

 

O situaci ve zdravotnictví způsobené odchodem lékařů v Libereckém kraji dnes jednal radní LK Pavel Novák (ČSSD) s řediteli nemocnic, ředitelem ZZS LK, p.o. a ředitelem VZP. V současné době podalo v Libereckém kraji výpověď 97 lékařů (21 Česká Lípa, 34 Liberec, 42 Jablonec n. N.).

 

„Situace v Libereckém kraji je vážná, ale není kritická, proto Liberecký kraj nebude vyhlašovat stav nebezpečí,“ řekl v úvodu tiskové konference, která následovala po jednání, krajský radní pro zdravotnictví Pavel Novák.

 

Dále radní ujistil, že akutní péče v nemocnicích zůstane zachována tak, jako doposud. Omezení se chystá pouze u plánované péče, a to vyjma specializovaných pracovišť jako je například kardiocentrum v Krajské nemocnici Liberec, a.s. apod.

 

Zástupci zdravotnických zařízení se také shodli na vytvoření koordinačního centra v režii Záchranné zdravotnické služby Libereckého kraje, kterým bude denně podávána informace o kapacitách jednotlivých nemocnic v kraji.

 

„Pacienti tak budou směřováni tam, kde jim bude poskytnuta komplexní péče. Provoz koordinačního centra bude provádět naše operační středisko, které prozatím posílíme o jednoho pracovníka,“ řekl ředitel ZZS LK, p.o. Stanislav Mackovik.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky