Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček pochválil činnost jabloneckého Domova a Centra denních služeb U Balvanu

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 02. 2011 14:59

Sdílet článek

 

Radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD) dnes navštívil Domov a centrum denních služeb, U Balvanu v Jablonci nad Nisou.

„Vedle prohlídky domova bylo mou hlavní náplní návštěvy domova setkání s klienty.  V průběhu návštěvy jsem se přesvědčil, že jsou zde spokojeni a je jim poskytována náležitá a špičková péče.“ řekl radní.

„V tomto zařízení sociálních služeb jsme také natáčeli pořad „Zeptali jsme se“, ve kterém chceme   postupně představit naše příspěvkové organizace a ukázat divákům, jaké sociální služby Liberecký kraj zajišťuje,“  doplnil.

Podle něj je posláním tohoto Domova podpora lidí s mentálním postižením v dospělém věku, podle jejich individuálních schopností, tak, aby dosáhli maximální možné míry nezávislosti. Jde o to umožnit dospělým lidem s mentálním postižením způsob života srovnatelný s jejich vrstevníky.„Naším cílem je vytvořit klientům zázemí, které se bude co nejvíce blížit životu ostatní populace a zároveň bude naplňovat jejich potřebu jistoty a bezpečí domova. Podporujeme jejich sebevědomí, rozvíjíme samostatnost podle jejich individuálních schopností. Zároveň chceme nabídnout možnost pracovního uplatnění v rámci pracovní terapie v Centru denních služeb,“ uvedl ředitel Jiří Bezouška.

V současné době má Domov 36 stálých klientů a Centrum denních služeb navštěvuje kolem 45 klientů. Liberecký kraj Domov a centrum dotuje ročně částkou 2,5 miliónu Kč.

V příštím týdnu Pavel Petráček navštíví 17. února ve 13 hodin Den otevřených dveří v Poradně Bílého kruhu bezpečí, Palachova 504/7,   v Liberci.


Cílová skupina Domova a Centra denních služeb v jablonci nad Nisou

  • Lidé s mentálním postižením (lehkého až těžkého stupně) starší 18ti let
  • Bez psychiatrické zátěže
  • Bez potřeby trvalé zdravotní péče

Organizační jednotky zařízení

  • Domov pro lidi se zdravotním postižením, Erbenova 21, Jablonec n. N.
  • Domov pro lidi se zdravotním postižením, Lesní 27a, Jablonec n. N.
  • Centrum denních služeb, U Balvanu 2, Jablonec nad Nisou

Způsob poskytování služeb

  • Služby poskytujeme na základě uzavřené smlouvy mezi poskytovatelem a uživatelem resp. opatrovníkem.
  • Uživatel je v nevýhodném postavení vůči zařízení ( je závislý na službě ) a proto se v naší službě řídíme etickým kodexem a základními principy služby.

Kde je služba poskytována:

CDS je zařízení s denním pobytem. Službu poskytujeme v dvoupodlažní bezbarierové budově, která byla za podpory Krajského úřadu Libereckého kraje zcela nově zrekonstruována.Výhodou je nájezdová rampa a parkovací plocha před CDS.

Objekt je umístěn v klidné části města, ale téměř v centru. Dostupnost zařízení je velmi dobrá, CDS se nachází pod hlavním nádražím Jablonec nad Nisou, u konečné tramvajové zastávky do Liberce a v blízkosti jsou i zastávky MHD.

Kolem budovy je terasa, kterou naši uživatelé využívají k relaxaci a odpočinku.

Doba poskytované péče v CDS:

Provozní doba CDS je od 6,30 do 16,30 hodin. Služby, v plném rozsahu péče a denní program uživatelů, jsou rozděleny do proporcí v čase od 8,30 hod do 14,30 hodin. Služba je poskytována denně, kromě sobot, nedělí a svátků.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky