Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti již bezpečně přecházejí silnici před školou v Nové Vsi na Jablonecku

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 11. 2010 13:38
  • Školství

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp (ČSSD) společně se starostou obce Milanem Fialou a ředitelkou školy Marií Šulcovou 9. listopadu slavnostně otevřeli přechod pro pěší na silnici III. třídy před budovou ZŠ a MŠ v Nové Vsi nad Nisou na Jablonecku.  

Po přestřižení pásky obdržel náměstek hejtmana z rukou starosty skleněnou pamětní medaili obce od Novoveského okrašlovacího spolku a od dětí vlastnoručně namalovaný obrázek jejich školy s nápisem „Děkujeme!“.

„Zřídili jsme zde nové bezpečné místo pro přecházení před budovou  ZŠ a MŠ v Nové Vsi nad Nisou, neboť tudy vede velmi frekventovaná silnice III/27833. Přechod jsme doplnili nasvětlením, vybudovali jsme i  chodník a několik parkovacích míst,“ řekl náměstek hejtmana.

„Jsme velmi spokojení, že se bezpečnost našich dětí významně zvýšila,“ reagoval starosta Milan Fiala

Stavba stála 1 084 078 korun a byla celá hrazena z rozpočtu KSS LK. Projekt byl vytipován na základě studie zpracované firmou HBH projekt, která se zaměřila na zmapování bezpečnostních rizik v blízkosti stávajících základních škol v Libereckém kraji. Projekt vypracovala společnost Cityplan s.r.o., a realizovala firma Eurovia.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky