Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Děti ze semilské mateřské školky slavily Májový den v Jelení Góře

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 06. 2010 19:02

Sdílet článek

 

Poslední májovou sobotu 29. 5. prožily děti z Mateřské školy Pod Vartou v Semilech společně s doprovodem na oslavě ke Dni dětí v partnerské Jelení Góře.

Akce pod názvem Májový den se zvířátky jim přinesla mnoho neobyčejných zážitků.

„Děti se zúčastnily bohatého programu, společně mohly obdivovat výcvik služebních psů, zhlédly výstavu zvířat i další doprovodný program na pódiu na náměstí. Přímo v krásných prostorách sálu radnice bylo pro všechny připraveno bohaté občerstvení. Odpoledne se děti domů vracely s novými zážitky, drobnými dárky a plyšovými jeleny, společným symbolem obou měst,“ přiblížila Kateřina Šromová, vedoucí odboru kultury, školství a vnějších vztahů Města Semily.

Celá akce se podle ní uskutečnila díky spolupráci měst Semily a Jelenia Góra, která započala v roce 2008 na společných projektech ve vazbě na možnost čerpání dotací z Evropské unie. Z Operačního programu Česko-Polsko byly do této chvíle získány dotace na společné propagační materiály, knihu o Semilech, na projektovou dokumentaci a realizaci části cyklostezky Jizera.

V letošním roce se obě města nově podílí i na tradičních městských slavnostech na obou stranách hranice.

„Na polské straně to byl právě Májový den se zvířátky, na české straně připravovaný Semilský pecen. Věříme, že polští partneři naše pozvání na slavnost Semilský pecen přijmou a stráví v Semilech zajímavý zářijový víkend,“ prozradila Kateřina Šromová.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky