Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dny vína v libereckém Domě kultury byly úspěšné, lidem chutnala spíše sladší vína

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 10. 2010 16:01
  • Školství

Sdílet článek

 

Krajský radní pro životní prostředí a zemědělství Jaroslav Podzimek a ředitel DKL Jan Piňko  dnes oficiálně zahájili v Domě kultury v Liberci  již 4. Liberecké Dny vína. Navštívilo je v průběhu dvou dní několik stovek milovníků vinného moku, nejvíce jich přišlo v pátek večer, když jim k dobrému vínu vyhrávala takřka až do půlnoci cimbálová kapela Dušana Kotlára.

„Liberecký kraj podpořil tuto tradiční prodejní a prezentační výstavu vín, vinařských potřeb, potravinářských výrobků a nápojů z Čech a Moravy,“ řekl radní.

Podle něj se tu zároveň prezentují i některé speciální regionální výrobky k vínu, například originální sýry Petra Yetti Zemana z Nové Louky v Bedřichově a také výrobky Jizerských pekáren z české Lípy.

„Zaujal mě výklad jednoho vinaře, který upozornil, že se nyní stále častěji pijí spíše sladší vína. Údajně je to způsobeno větším stresem a spěchem lidí,“ prozradil radní.  

Podle vinařů se v Česku vypije 19 litrů vína na hlavu, v Rakousku 30, v Německu 23 a ve Francii dokonce 58 litrů vína na osobu bez ohledu na věk a pohlaví.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky