Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dvě ceny Euroregionu Nisa letos připadly Libereckému kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 10. 2010 16:40

Sdílet článek

 

Necelá stovka českých, polských a německých starostů, zástupců kulturních a neziskových organizací se zúčastnila v pátek 15. října vyhodnocení 3. ročníku Ceny Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa 2010 v polském Boleslawieci. Dvě hlavní ceny za první místa pro Liberecký kraj převzal krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD).

Mezinárodní patnáctičlenná porota letos posuzovala celkem 28 společných projektů v pěti vyhlášených kategoriích: Partnerství měst, Zdraví a bezpečnost, Cestovní ruch a sport, Vzdělávání  a Kultura.

„Uspěli jsme v kategorii Partnerství, kde zvítězil letos Liberecký kraj spolu s zemským okresem Görlitz a polským Svazkem obcí Zhořelecka a to společným dlouholetým projektem s názvem Čistá Nisa. První místo jsme získali také v kategorii Zdraví a bezpečnost s projektem týkající se dopravní výchovy dětí v ERN. Jen na české straně se v dubnu tohoto roku akce pod názvem Týden bezpečnosti zúčastnilo přes 500 dětí,“ řekl Jaroslav Podzimek.

"V prvním případě porota ocenila v tomto projektu úspěšnou snahu koordinovat aktivity v oblasti revitalizace řeky Nisy," doplnil jednatel Euroregionu Nisa Jaroslav Zámečník.

Společnými vítězi v kategorii Cestovní ruch a sport se z české strany staly město Turnov a polské město Jawor díky propagaci a obnově židovských památek. V kategorii Vzdělávání se nejvíce úspěšná ukázala spolupráce základních škol v Jablonném v Podještědí a městě Boleslawiec.

V minulém roce Liberecký kraj zvítězil v kategorii vzdělávání dětí s projektem Čarovné bylinky. Z hlediska euroregionálních statistik se tak Liberecký kraj dostal na 1.místo v získaných oceněních.

Přístí 4. ročník udílení Cen Euroregionu Nisa se bude konat opět na polské straně.

Další informace na tel. čísle: 724030306 (Jaroslav Zámečník, jednatel Euroregionu Nisa) nebo Lenka Doláková ( 485340975)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky