Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Evropská komise je spokojena s kvalitou příprav na EYOWF 2011

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 10. 2010 13:52
  • Školství

Sdílet článek

 

Zastoupení LK v Bruselu informovalo vedení Libereckého kraje  o absolutní spokojenosti Evropské komise s přípravami  na 10. Zimní evropský olympijský festival mládeže EYOWF 2011.

Michal Krejza, Head of Sport Unit, DG Education and Culture, European Commission, tedy „šéf evropského sportu“ pochválil úsilí Libereckého kraje a organizačního výboru EYOWF 2011 za dosavadní bezchybný postup v žádosti o spolufinancování akce Evropskou komisí.

 

„Rozhodnutím Evropského parlamentu a posléze Evropské komise se akce EYOWF 2011 v Libereckém kraji stává instrumentem aplikace evropské politiky na poli sportu v celoevropské dimenzi. V té souvislosti byly uvolněny prostředky z komunitárního programu, tedy grantového zdroje v odpovědnosti konkrétního komisaře Evropské komise,“ uvedl Lukáš Vorel, vedoucí Zastoupení LK v Bruselu.

Z pověření Asociace evropských olympijských výborů se v únoru 2011 se stane Liberecký kraj pořadatelem 10. Zimního evropského olympijského festivalu mládeže (EYOWF 2011) - největší sportovní soutěže určené sportovcům ve věku 14 až 18 let v dějinách samostatné České republiky. Pro sportovce v dorosteneckém věku tato akce znamená totéž co pro dospělé závodníky olympijské hry. V osmi zimních odvětvích bude bojovat o medaile 1 500 účastníků ze 49 zemí Evropy - vesměs budoucích hvězd světového sportu, z nichž mnohé se představí už na olympijských hrách v Soči v roce 2014.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky