Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hasiči v příhraničí dostanou od Euroregionu nové auta

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 11. 2010 12:22

Sdílet článek

 

Euroregion Nisa v tomto týdnu rozhodl o uvolnění 10 mil.Kč z takzvaného Fondu malých projektů pro 13 příhraničních obcí poškozených srpnovými povodněmi. Každá obec si nyní bude moci pořídit zásahové vozidlo pro jednotku dobrovolných hasičů.

 

Konkrétně se jedná o obce Heřmanice, Višňová, Raspenava, Frýdlant, Dětřichov, Chrastava, Oldřichov v Hájích, Hrádek nad Nisou, Nový Bor, Nová Ves, Bílý Kostel nad Nisou, obec Lázně Libverda a obec Skalice u České Lípy.

 

Uvedené obce nejdříve pořídí vozidlo podle svých požadavků a Euroregion Nisa poté proplatí 85% nákladů, nejvýše však 30 tis. EUR. Podmínkou dotace je ovšem na dalších 5 let fungující přeshraniční spolupráce s polskými hasiči z druhé strany hranice Euroregionu. Dotace totiž pochází z česko-polského programu pro přeshraniční spolupráci označovaný jako Cíl 3.  

 

„V minulosti jsme podporovali z prostředků Euroregionu Nisa pouze menší neinvestiční projekty, nyní přišla mimořádná událost a chtěli jsme také pomoci“, komentoval schválení 13 projektů obcí Euroregionu Jaroslav Zámečník, jednatel Euroregionu Nisa.

„Pořízení speciálně upravených terénních aut nám připadalo jako rychlá pomoc zejména dobrovolným hasičům, kteří o svoji techniku při povodních zcela přišli.“

V tomto roce již Euroregion Nisa dopomohl k pořízení hasičské techniky i pro města Liberec, Česká Lípa, Nový Bor nebo obec Příšovice. Tato technika již byla také nasazena při pomoci během srpnových povodních.

 

Další informace na tel. čísle: 724030306 (Jaroslav Zámečník, jednatel Euroregionu Nisa).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky