Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman dnes otevřel poslední provizorní most vybudovaný po povodních v Libereckém kraji

Šírová Květa

  • 22. 10. 2010 16:29
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler otevřel dnes v obci Víska spolu s náměstkyní ministra dopravy Ditou Schautovou a starostkou obce Višnová Marií Matuškovou poslední provizorní most vybudovaný armádou po srpnových ničivých povodních.

„Provizorní most je pro obyvatelé Vísky velmi důležitý. Ušetří si tak minimálně dvanáct kilometrů cesty, kterou absolvují každý den do zaměstnání nebo na nákupy do větších měst. Most bude v provozu od dnešního odpoledne. Armáda ČR po srpnových povodních vybudovala v Libereckém kraji celkem jedenáct provizorních mostů z toho osm na krajských a zbytek na místních komunikacích. Mosty byly vybudovány v obcích Cvikov, dva v Chrastavě, Rousínov, Raspenava, Horní Vítkov, Brniště, Mařeničky, Heřmanice, Nová Ves a Víska. Poslední z mostů je nejdelší a na stavbu nejnáročnější. Rád bych proto poděkoval především Armádě ČR, která zde stavbu mostu zrealizovala, dále pak ministerstvu dopravy a Státním hmotným rezervám za zapůjčení a spolupráci při realizaci stavby,“ řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Náhradní most ve Vísce je dlouhý 66 metrů a váží 82 tun. Byl vybudován za zhruba dva měsíce. Nejprve musely být odstraněny trosky starého mostu strženého povodní, potom pracovníci Povodí Labe upravovali koryto a nakonec zhruba tři týdny armádní ženisté budovali samotný most. Poté  Krajská správa silnic dokončila nájezdy, terénní úpravy a osadila dopravní značky.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky