Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman jednal s ministrem vnitra o dalším vývoji legislativy v oblasti územních samosprávních celků

Šírová Květa

  • 18. 10. 2010 13:29
  • Školství

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje a místopředseda Asociace krajů ČR Stanislav Eichler společně s představiteli územně samosprávných celků jednal v pátek o dalším vývoji právní úpravy týkající se územních samosprávných celků s ministrem vnitra Radkem Johnem, náměstkem ministra pro veřejnou správu a archivnictví a dalšími zástupci ministerstva vnitra.

„Předmětem jednání byla především příprava větší transparentnosti územních samosprávných celků a související otázky. Největší byla pochopitelně diskuze nad tématem zveřejňování hlasování členů městských a krajských rad u majetkových operací. Já jsem za Asociaci krajů ČR deklaroval, že tento návrh podporujeme. Musí se však jasně definovat, kterých operací by se měla tato úprava týkat a jak bude zajištěno financování případných technických prostředků, které budou pro realizaci tohoto opatření nutné. V žádném případě, a na tom jsme se plně shodli se zástupci obcí, není možné tuto zátěž opět přehazovat na místní správu. Požadujeme tedy, aby ministerstvo vnitra hledalo prostředky jinde, ať již ve vlastním rozpočtu nebo evropských fondech. Již nyní totiž stát požaduje po krajích a obcích služby, za které jim však odmítá platit a přenáší tak své náklady na místní správu. Ještě horší to bude v příštím roce kdy budou peníze opět kráceny bez toho, aby stát jasně řekl jaké služby pro něj místní správa nemá zajišťovat, a to je nepřípustné,“ řekl po jednání hejtman Libereckého kraje a místopředseda Asociace krajů ČR Stanislav Eichler.

Dalším předmětem jednání byl vývoj právní úpravy pracovního poměru zaměstnanců veřejné správy a praktické zkušenosti s aplikací zákona o svobodném přístupu k informacím. I v této oblasti panovala shoda na vytvoření pracovních skupin, které zpracují návrhy právních úprav, které během tohoto volebního období povedou k zásadnímu zlepšení právní regulace v těchto oblastech.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky