Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler se dnes, společně s kolegy ostatních krajů, setkal v Lánech u pracovního oběda s prezidentem Václavem Klausem

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 10. 2010 16:57

Sdílet článek

 

Prezident republiky Václav Klaus s manželkou Livií dnes na zámku v Lánech přijal hejtmany České republiky a jejich manželky.

Setkání se uskutečnilo v polovině mandátu krajských samospráv a navázalo na přijetí nových hejtmanek a hejtmanů začátkem loňského roku, tedy krátce po jejich zvolení.

„Pan prezident s chotí od té doby uskutečnil řadu návštěv v regionech České republiky a zajímal se o dění v nich. Při letošních povodních v Libereckém kraji byl jedním z prvních kdo se v sobotu sedmého srpna, tedy v první den katastrofálních povodní, zajímal o situaci v našem regionu a hned osmého srpna osobně dorazil do našeho kraje, aby se na vlastní oči přesvědčil o rozsahu katastrofy a podpořil svou přítomností zasahující záchranáře i členy krizového štábu. Na dnešním setkání se pan prezident velice zajímal o stav našeho regionu více než dva měsíce po povodni a vyjádřil obavu o osudy lidí, které čeká nadcházející zima. Hovořili jsme například i o budování protipovodňových opatření, čerpání fondů Evropské unie, obnově regionální infrastruktury i mé legislativní iniciativě v oblasti posílení akceschopnosti Integrovaného záchranného systému. Ta by měla posílit zapojení takových složek jako je Horská služba ČR či Český červený kříž do likvidace následků živelných pohrom,“ říká místopředseda Asociace krajů ČR a hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD).

Hejtmani zároveň při jednání s panem prezidentem zhodnotili první poločas svého působení v čele jednotlivých regionů a komunikaci s třemi vládami, které se ve stejné době v čele České republiky vystřídali.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky