Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK Stanislav Eichler je opět zvolen místopředsedou Rady asociace krajů ČR

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 11. 2010 16:52

Sdílet článek

 

Asociaci krajů ČR i nadále předsedá jihomoravský hejtman Michal Hašek Do funkce ho na další dva roky zvolili jeho kolegové na páteční schůzi v Náchodě. Statutárními zástupci se stali hejtman LK Stanislav Eichler, pardubický hejtman Radko Martínek, olomoucký Martin Tesařík a Jiří Běhounek z Kraje Vysočina (všichni ČSSD).

"Naším hlavním cílem bude zabránit, aby se masivně útočilo na sociální služby, aby se výrazným způsobem redukovala zdravotní péče. Budeme také usilovat o to, aby zůstala zachována základní dopravní obslužnost regionů a aby regiony maximálně vyčerpaly evropské fondy," řekl  Michala Hašek, který je včele asociace od prosince 2008.

Asociace krajů České republiky sdružuje 14 krajských samospráv a vznikla v srpnu 2001. České a moravské kraje hájí a prosazují v rámci asociace své společné zájmy. Rada asociace je vrcholným orgánem organizace a jednotlivé kraje v ní zastupují hejtmani.

Hejtmani vyzvali ministra Hegera, aby zastavil chaos ve zdravotnictví a jednal s kraji

Dopady plošných vládních škrtů do oblasti zdravotnictví a stabilizace lékařů i zdravotnického personálu v této oblasti, jednání se zástupci Českého olympijského výboru či financování regionálních operačních programů. Hejtmani mimo jiné vyzvali ministra zdravotnictví Leoše Hegera, aby zasedl s vedením krajů ke kulatému stolu a hledal s nimi společně cestu z nynějšího chaosu v tomto resortu.

„Vyzýváme ministra zdravotnictví, aby začal řešit vážnou situaci, která v této oblasti panuje, a zasedl s hejtmany ke kulatému stolu. Jsme také znepokojeni situací v oblasti dopravy především kvůli dosud nekoordinované přípravě strategických dopravních staveb v naší zemi a chybějícího systémového financování obnovy a údržby krajské silniční sítě, například možností satelitního mýtného. Navrhujeme také, aby na středních školách byly povinně zavedeny přijímací pohovory u všech maturitních oborů,“ řekl  Michal Hašek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky