Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman poděkoval generálu Pickovi za pomoc armády při povodních

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 08. 2010 17:41
  • Školství

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) se dnes setkal v sídle Libereckého kraje na pracovním jednání s náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky, generálem Vlastimilem Pickem.

V přítomnosti ředitele KVV plk. Josefa Kulovaného, velitele  31. brchbo plk. Miroslava Knoppa a vedoucího kanceláře hejtmana Rudolfa Broulíka poděkoval za skvělou práci všech vojenských složek při povodních.

„Byla to úžasná spolupráce, stejně jako s hasiči, policií či záchranáři, ale i starosty. Ukázalo se, že všichni byli na svých místech a dokázali v pravou chvíli pomoci,“ řekl mimo jiné hejtman.

Současně se účastníci dohodli na další spolupráci. Například se jednalo o stavbě provizorního mostu v obci heřmanice, který postaví armádní ženisté. Most tak nahradí cca na tři měsíce současný brod, když původní most při povodních zmizel a do obce se nedostanou ani autobusy.

Jednání se uskutečnilo po návštěvě všech tří velitelů u zasahujících vojáků, kteří jsou nasazeni na odstraňování následků povodní a obnovovacích pracích v Libereckém kraji, konkrétně v obcích Višňová a Heřmanice. Rovněž se seznámili se stavem výstavby mostního provizoria v Chrastavě.

Hejtman přijal pozvání generála Picka na shromáždění velitelů Armády ČR, které se uskuteční 4. listopadu v Praze.

„Bude mi ctí, že na shromáždění velitelů budu moci za všechny postižené obce v Libereckém kraji poděkovat všem, kteří nám v těžké chvíli pomohli,“ odpověděl hejtman, který se chystá přijmout a ocenit za vynikající nasazení při záchranářských pracích také hasiče, policisty, záchranáře i dobrovolníky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky