Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman slavnostně ukončil projekt zateplování budovy Gymnázia F. X. Šaldy

Šírová Květa

  • 15. 11. 2010 17:12

Sdílet článek

Hejtman LK Stanislav Eichler dnes společně s náměstkem hejtmana pro školství, tělovýchovu a sport Radkem Ciklem a ředitelkou gymnázia F. X. Šaldy Irenou Přádnou slavnostně ukončil III. etapu rekonstrukce budov Gymnázia F. X. Šaldy v Liberci. Po třech letech se tak uzavřela i třetí etapa rozsáhlé rekonstrukce školy, a to posledním projektem, Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov Gymnázia F. X. Šaldy.

„Rekonstrukce nejstaršího gymnázia v Liberci, Gymnázia F. X. Šaldy, byla realizována celkem ve třech etapách. Do oprav bylo investováno 66 mil. korun. V roce 2008 byla zahájena první etapa rekonstrukce, a to statické podchycení objektu. Následovala druhá etapa, statické podchycení, vývařovna a školní kuchyň, která byla realizována v roce 2009 a dnes slavnostně ukončujeme poslední část rekonstrukce, která byla realizována v letošním roce a částečně financována z Operačního programu Životního prostředí,“ řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Liberecký kraj, jako zřizovatel gymnázia, připravoval několik let investiční záměry. V roce 2007 se podařilo Libereckému kraji uspět se sedmi projekty, kromě jiného i s projektem „Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov Gymnázia F. X. Šaldy, Liberec (číslo projektu CZ.1.02/3.2.00/08.01232)“ Liberecký kraj získal z Operačního programu Životní prostředí dotaci na zateplení a výměnu oken v celkové výši 11 404 880,-Kč.

„S konečnou podobou gymnázia F. X. Šaldy jsem velmi spokojen, nejenom proto, že je to jedno z nejstarších gymnázií v Libereckém kraji, ale hlavně proto, že škola si udržuje vysokou laťku kvality. To je v dnešní době důležitý moment, a takové školy si zaslouží podporu ze strany Libereckého kraje,“ řekl náměstek hejtmana pro školství, tělovýchovu a sport Radek Cikl.

Realizace III. etapy projektu již byla ukončena, probíhala od srpna 2009 do srpna 2010. Stavební práce prováděla společnost STATUS a.s., Roztoky.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky