Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Stanislav Eichler: Kalouskovo ministerstvo financí brzdí čerpání vládou schválených prostředků pro náš povodněmi postižený region.

Šírová Květa

  • 13. 10. 2010 11:06
  • Školství

Sdílet článek

Ministerstvo financí pomalu převádí vládou určené peníze do postižených regionů. „Celkem bylo schváleno v srpnu vládou 350 milionů korun na úhradu záchranných a likvidačních prací. Zhruba 70 milionů korun bylo vyčerpáno Ústeckým krajem a pro Liberecký kraj by tak mělo být na ministerstvu financí připraveno celkem 280 milionů korun. Přesto, že právě při likvidaci povodňových škod platí heslo kdo rychle dává, dvakrát dává, se ministerstvo financí rozhodlo, že tyto prostředky nepřevede našemu kraji najednou, ale rozdělí je do několika dávek podle předložených faktur. Prvních 40 milionů jsme obdrželi 9.8.2010 a okamžitě je rozeslali obcím. Dalších 40 milionů jsme obdrželi 14.9.2010 a na základě předložených faktur po schválení zastupitelstvem okamžitě distribuovali obcím. V druhé polovině září jsme požádali, na základě podkladů od obcí a měst našeho kraje o dalších 52 milionů korun. Ministerstvu však nestačil rozklad podle jednotlivých obcí a požadovalo doložení jednotlivých faktur. To jsme předložili 5.10.2010 a 7.10.2010 jel náš zástupce osobně jednotlivé částky obhajovat na odbor územních rozpočtů ministerstva financí. Dosud však nemáme žádné informace, kdy a zda vůbec peníze od ministerstva dostaneme. Už se nám tu přitom hromadí další požadavky od jednotlivých obcí i našich krajských organizací na čerpání z této rozpočtové kapitoly v řádu desítek milionů korun. Musím bohužel konstatovat, že se podle našeho názoru ministerstvo financí snaží vše zdržovat a maximum peněz určených pro náš povodněmi postižený region ušetřit ve svém rozpočtu,“ říká hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky