Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj navštívila kubánská chargé d'affaires a.i.

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 11. 2010 14:14

Sdílet článek

 

Náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová a radní Pavel Petráček a Jaroslav Podzimek (oba ČSSD) se dnes setkali v sídle Libereckého kraje v Liberci s Barbarou Montalvo Alvarezovou, chargé d'affaires a.i. Kubánské republiky v ČR.

“Jednali jsme  o možnostech  vzájemné spolupráce. Paní vyslankyně nám přiblížila zejména současnou situaci na Kubě v oblasti zemědělství, životního prostředí, ale také v kultuře a cestovním ruchu,” uvedla náměstkyně hejtmana.

“Napříkald nás zaujalo, že Kuba rozšiřuje výstavbu nových hotelů a dalších zařízení cestovního ruchu do jiných lokalit mimo Havanu, takže dojde k rozšíření nabídkxy pro turisty při cestě na tento ostrov,” doplnila.

Kubánská vyslankyně se zaujetím sledovala prezentaci Libereckého kraje, zaujaly ji především informace nanotechnologie.

“Jsem tu v Libereckém kraji na návštěvě již podruhé, a musím říci, že za ty tři roky se tu hodně změnilo. Na Kubě nyní rozvíjíme možnosti soukromého podnikání, zejména v zemědělsaké výrobě, a tak nás vaše zkušenosti, napříkald s malými rodinnými podniky zajímají,” řekla chargé d'affaires a.i.

Jednání se zúčastnili také zástupci Společnosti Česko-kubánského přátelství - Miroslav Vladyka,místopředseda Společnosti Česko-kubánského přátelství, František Hainz, předseda oblastní pobočky Společnosti Česko-kubánského přátelství, a člen SČKP Ladislav Šimáček.

Kubánská chargé d'affaires a.i. poté navštívila Ještěd, sklářské muzeum v Jablonci nad Nisou a besedovala s členy organizací KCVO (Koordinační centrum vlasteneckých organizací) a občany Liberce v restauraci Centrum Králův Háj

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky