Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj rozdělí další státní dotace do postižených obcí

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 10. 2010 14:31
  • Školství

Sdílet článek

 

Rada kraje na včerejším jednání rovněž souhlasila s návrhem změny rozpočtu - rozpočtovým opatřením, kterým se navyšují celkové příjmy rozpočtu kraje o poskytnutou účelovou neinvestiční dotaci ve výši 50 000 000,- Kč na pokrytí prvotních nákladů a nezbytná opatření přijatá primárně orgány obcí v rámci řešení krizové situace při povodních v srpnu 2010 a zároveň navyšují celkové výdaje rozpočtu kraje ve výši 50 000 000,- Kč.

Zároveň souhlasila s poskytnutím neinvestičních transferů z rozpočtu Libereckého kraje v úhrnné výši 50 000 000,- Kč níže uvedeným povodněmi postiženým obcím a městům,

„Liberecký kraj na základě rozhodnutí vlády ze dne 9. 8. 2010 již obdržel dvě splátky (tranže) mimořádné neinvestiční dotace ve výši 40 000 000,- Kč a rozdělil je za podmínek stanovených v rozhodnutí Ministerstva financí postiženým obcím a městům,“ uvedl hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD).

Na základě podkladů získaných od jednotlivých subjektů byl zpracován souhrnný odhad celkových předpokládaných výdajů souvisejících s úhradou prvotních nákladů na záchranné a likvidační práce při těchto povodních, který dosáhl celkové výše 397,77 mil. Kč, resp. 356,77 mil. Kč, po odečtení z Ministerstva financí již obdržené mimořádné účelové dotace ve výši 40 mil.Kč pro první dny po povodni.

„Finanční prostředky jsou zasílány Libereckému kraji jako účelová neinvestiční dotace v jednotlivých tranžích po cca 40 miliónech korun, kdy každá další tranže bude uvolněna po prokázání využití celého objemu té předchozí,“ připomněl hejtman.

Podle předběžného sdělení Ministerstva financí lze v nejbližších dnech očekávat uvolnění třetí splátky ve výši 50 000 000,- Kč,.

„Z důvodu co možná nejkratšího prodlení při schvalování poskytnutí finančních prostředků v orgánech kraje je předkládána tato změna rozpočtu - rozpočtové opatření, ve kterém je navrženo poskytnutí finančních prostředků jednotlivým příjemcům v celkové  výši 50 000 000 korun,“ doplnil Stanislav Eichler.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky