Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj uzavřel smlouvu o partnerství s North Bohemia Convention Bureau

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 05. 2010 13:30

Sdílet článek

 

Liberecký kraj uzavřel smlouvu na podporu kongresové turistiky s North Bohemia Convention Bureau o.p.s. a vstoupil do této společnosti jako partner.

„Partnerství spočívá zejména ve vzájemné marketingové propagaci obou subjektů,“ uvedla náměstkyně hejtmana.

V návaznosti na celostátní projekt agentury cestovního ruchu CzechTourism, jehož cílem je jednotně propagovat Českou republiku jako místo vhodné pro pořádání kongresů, byla v Libereckém kraji k 1. 1. 2010 založena regionální North Bohemia Convention Bureau, o.p.s. Činnost této obecně prospěšné společnosti je zaměřena na rozvoj kongresové turistiky na území celého Libereckého kraje a propagaci regionu v tuzemsku i zahraničí jako vhodné destinace pro konání konferenčních a incentivních akcí. Snahou je přilákat co nejvíce těchto akcí, a tím zvýšit ekonomický přínos v oblasti služeb a cestovního ruchu Libereckého kraje. Podstata činnosti je nevýdělečná.

Pořádání konferencí, kongresů a seminářů je podle náměstkyně ekonomicky výhodné a efektivní. Účastníci kongresů a konferencí jsou pro podnikatele v cestovním ruchu lukrativní hosté, utrácejí vyšší finanční obnosy než běžní turisté, bydlí v hotelích vyšších kategorií a jsou velmi dobrými nositeli referenčních informací.

„Do projektu North Bohemia Convention Bureau jsou a budou postupně zapojena jak ubytovací a stravovací zařízení, tak i např. lázně a zdravotnická zařízení, dopravci, překladatelé či tlumočníci, ale třeba i provozovatelé různých volnočasových aktivit. Rozvoj a podpora kongresové turistiky by tedy měly být přínosné pro několik oblastí ekonomiky Libereckého kraje,“ vysvětlila Lidie Vajnerová s tím, že bude přínosné zaměřit se na rozvoj kongresové turistiky, protože Liberecký kraj může prostřednictvím svých marketingových aktivit tento segment cestovního ruchu podpořit.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky