Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraje chtějí na vládě navýšit státní rozpočet na téměř sedm miliard Kč pro sociální sféru

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 10. 2010 12:00

Sdílet článek

 

Krajský radní Pavel Petráček (ČSSD), člen Rady Libereckého kraje, se zúčastnil společně s dalšími radními z celé republiky jednání Komise Rady AKČR pro sociální záležitosti, která se tentokrát se uskutečnila v Lednici v Jihomoravském kraji.

„Zásadním výstupem jednání byl apel na stávající vedení MPSV týkající se nedostatků finančních prostředků. Ve stávajícím rozpočtu je požadavek na zajištění sociální sítě v jednotlivých krajích navýšit částku na 6,8 miliard korun, což je úroveň roku 2010,“ zdůraznil Pavel Petráček.

Krajští radní pověření vedením sociálních resortů jednali také mimo jiné s novými náměstky Ministerstva práce a sociálních věcí.

„V rámci společného setkání jsme  řešili zásadní otázky týkající se financí sociálních služeb pro rok 2011-2012, změny v zákonu o sociálních službách, zejména snížení příspěvku na péči, a dopadů na příjemce těchto příspěvků,“ uvedl radní.s tím, že se hovořilo i o přesunu finančních prostředků určených pro financování sociálních služeb z ústředních orgánů na krajské samosprávy a přípravě tohoto přechodu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky