Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský radní pro životní prostředí navštívil kvůli zeleni Dům s pečovatelskou službou v Turnově

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 11. 2010 12:56

Sdílet článek

 

Člen rady LK Jaroslav Podzimek (ČSSD), pověřený vedením resortu zemědělství a životního prostředí, navštívil v závěru minulého týdne Dům s pečovatelskou službou v Turnově, kterým jej provedl ředitel Jaroslav Cimbál.

„Zde vloni zahájili  projekt na výsadbu zeleně a zlepšení životního prostředí v okolí své budovy, kde senioři často tráví značnou část svého času. Byl jsem se přesvědčit, jak se jim projekt daří naplňovat, a jestli jsou  již stromky a keře zasazené,“ řekl radní.

„Jsou místa, kde se nám žije dobře a místa, kde je potřeba taková místa vytvořit. A tady je to obzvlášť důležité. Neměli bychom zapomínat na to, že právě ve městech je potřeba zeleň nejen udržovat, ale i obnovovat. Zvlášť, když je to místo, kde žijí naši starší spoluobčané, kteří tak mohou svůj čas strávit v kousku přírody,“ dodal.

 Projekt by měl být podle něj dokončen v následujícím roce 2011, kdy by mělo dojít k osázení kvetoucích trvalých kultur.

 „Jsme rádi, když můžeme našim obyvatelům vytvořit pěkné zázemí. Nyní ještě potřebujeme vybudovat výtah pro přepravu ležících pacientů, zatím nám ale bohužel chybí finanční prostředky,“ zmínil ředitel pečovatelské domu Jaroslav Cimbál. 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky