Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský úřad Libereckého kraje získal cenu v soutěži Vstřícný zaměstnavatel 2010

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 10. 2010 16:36

Sdílet článek

 

Ředitel Krajského úřadu Libereckého kraje René Havlík převzal dnes v rámci zahájení veletrhu EDUCA v liberecké Tipsport areně zvláštní cenu poroty soutěže Vstřícný zaměstnavatel za zavedení opatření příznivých rodině a za pravidelné udržování kontaktu se zaměstnankyněmi na mateřské dovolené.

„Samozřejmě nás takové ocenění těší a zavazuje k dalším vstřícným krokům směrem k zaměstnancům, zejména handicapovaným či matkám  s malými dětmi,“  řekl ředitel KÚ LK.

Soutěž Vstřícný zaměstnavatel vyhlásilo Centrum Kašpar Liberec.

„Krok vstříc k zaměstnancům vyžaduje ze strany firmy odvahu, důvěru, ochotu investovat a riskovat. Přesto se najdou společnosti, které tuto odvahu mají. Právě pro ně organizuje sdružení Centrum Kašpar soutěž Vstřícný zaměstnavatel,“ uvedla Eva Rozkovcová, vedoucí poradenského centra a projektu Rodina a práce s Kašparem z Centra Kašpar, o.s. , které sídlí v Kašparově ulici 73 v Liberci – Vesci.

Hlavními vítězi se stalo občanské sdružení D.R.A.K. za zaměstnávání rodičů pečujících o postižené děti či jiné závislé členy rodiny a Technická univerzita Liberec za zřízení dětského koutku s možností bezplatného hlídání dětí zaměstnanců. A další čtyři zvláštní ocenění získali liberečtí zaměstnavatelé AUTO IN, s. r. o., , Nadace Euronisa, NTI – consulting, s. r. o., a SOU nábytkářské a SOŠ, s. r. o.

„Naším cílem je najít vstřícné zaměstnavatele v regionu, ocenit je a formou pozitivního příkladu motivovat i ostatní firmy. Chceme, aby si společnosti uvědomily, že mnohdy stačí málo. Třeba jen posunout začátek pracovní doby o půl hodiny. A také chceme přesvědčit zaměstnavatele, že důvěra a odvaha se vyplatí. Většinou se totiž nejedná o velké investice, ale o vstřícnost a dobrou vůli. Odměnou není jen ocenění, ale vděční a věrní zaměstnanci, kteří jsou na svou firmu pyšní,“ vysvětlila motivace organizátora Lenka Kosková Třísková, předsedkyně sdružení.

Soutěž se uskutečnila pod záštitou Úřadu práce v Liberci. Porota nakonec zvolila dva hlavní vítěze a udělila pět zvláštních ocenění. Ceny předala ředitelka libereckého Úřadu práce Kateřina Sadílková a předsedkyně Centra Kašpar Lenka Kosková-Třísková. Následoval workshop na téma „Pracovní době sluší flexibilita“, kde si oceněné organizace vyměnily zkušenosti.

Současně byl vyhlášen další ročník soutěže. Opět je aktivní nominační formulář na webových stránkách sdružení (http://www.centrum-kaspar.cz/vstricny-zamestnavatel). Uzávěrka nominací proběhne v létě 2011, výsledky soutěž budou zveřejněny na podzim.

Sdružení Centrum Kašpar vzniklo v roce 2005 a od svého založení pomáhá rodičům ve skloubení rodinného a pracovního života. V současné době může své cíle naplňovat díky projektu Rodina a práce s Kašparem financovaného z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

„Soutěž Vstřícný zaměstnavatel je jednou z aktivit projektu, dále poskytujeme poradenství, profesní diagnostiku a vzdělávací kurzy doplněné o hlídání dětí. Během prvního roku realizace projektu jsme uvítali 111klientů a uspořádali 13 vzdělávacích kurzů, více než 60 klientů absolvovalo testy profesní diagnostiky,“ vypočítala předsedkyně sdružení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky