Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj uspořádal seminář na téma Greenfields Libereckého kraje

Šírová Květa

  • 19. 11. 2010 16:12

Sdílet článek

Liberecký kraj uspořádal ve čtvrtek 18. listopadu v budově Krajského úřadu Libereckého kraje odborný seminář na téma „Greenfields Libereckého kraje“ ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje a s Agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

„Účastníkům semináře byly představeny lokality z databáze greenfields, která je k dispozici na webových stránkách www.kraj-lbc.cz/greenfields a která je pravidelně aktualizována. Závěrečná část semináře byla zaměřena na téma možností získání finančních prostředků na greenfieldy, respektive na pořízení či přípravu pozemku pro samotnou výstavbu nových objektů,“ řekl Vít Příkaský, náměstek hejtmana LK pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, který seminář uvedl.

Zmíněn zde byl i konkrétní případ greeenfieldu, a to průmyslová zóna v Hrádku nad Nisou. Starosta Martin Půta připomněl, jak město přistupuje k zainvestování „zelených ploch“ a v čem vidí výhody a nevýhody využívání greenfields. Dále se účastníci semináře dozvěděli důvody, proč by se v dnešní době mělo stavět na „zelené louce“ jen ve výjimečných a odůvodněných případech a proč bychom se měli snažit spíše využít již postavených, ale nevyužívaných lokalit, tedy brownfieldů. V této souvislosti ve svém příspěvku nazval Jindřich Felcman z odboru územního plánování a stavebního řádu greenfieldy prostorem pouze pro exklusivní projekty. Za CzechInvest pohovořil o této problematice Petr Bernát – ředitel regionální kanceláře Liberec. Mezi nejvýznamnější dotační tituly, z kterých lze na tyto lokality čerpat, patří Operační program Podnikání a inovace a Regionální operační program NUTS II Severovýchod.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky