Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mlékárna Příšovice je s vlastní prodejnou chloubou regionu

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 08. 2010 12:14
  • Školství

Sdílet článek

 

Člen rady LK pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek ČSSD) včera navštívil nové podnikovou prodejny  umístěnou šikovně v areálu Mlékárny Plastcom v Příšovicích u Liberce. Výrobnami i prodejnou jej provedl vedoucí provozu Štěpán Tůma.

„Vedení této poslední větší mlékárny v Libereckém kraji skvěle zrealizovalo své plány a dnes se mohou pyšnit nově otevřenou vlastní prodejnou. Zákazníci si tak mohou zakoupit vše, co mlékárna vyrábí. Sortiment mléčných výrobků je skutečně bohatý, je to naše chlouba,“ pochválil novou provozovnu radní.

Sortiment  podle vedoucího provozu nyní zahrnuje sýry typu Eidam - polotvrdé 45% - 30% - 20%, máslo,polotvrdé sýry ochucené bazalkou, paprikou, oregánem, paprika-chilli, šunkou, syrovátka, sýry tvrdé ementálského typu, tvaroh tvrdý, sýry uzené, uzené ochucené, jogurtové nápoje, syrovátkové zakysané nápoje a podmáslí šlehané zakysané.

Od roku 1996 vede obnovený provoz v Mlékárně Příšovice pražská společnost Plastcom, a.s.. Do mlékárny putují dvě desítky milionů litrů mléka ročně. Od poloviny roku 2009 má mlékárna navíc zcela novou linku na výrobu zakysaných jogurtových nápojů a v lednu 2010 zde zahájili výrobu bio sýrů z pravého biomléka pocházejícího z Krkonoš. Vyrábí se BIO Goud, BIO Eidam 45 %, BIO Eidam 30%. Nyní budují novou expedici za podpory programu na obnovu venkova.

Za zmínku jistě stojí i klasika každé mlékárny a tou je máslo. Tady opravdu koupíte máslo české, kvalitní a chutné. V poslední době vídáme e velkých v obchodech máslo spíše z dovozu, ale to se české kvalitě málokdy vyrovná,“ poznamenal Jaroslav Podzimek s tím, že v nabídce lze nyní nově nalézt i výrobky řady SOJO – sójové kysané nápoje.

„Osobně je mohu porovnat s některými obdobnými zahraničními nápoji, ale ty příšovické chutnají nejlépe,“ dodal.

.Mlékárna Plastcom Příšovice je tradičním účastníkem soutěže Výrobek roku Libereckého kraje která vloni získala ocenění v kategorii mléko a mléčné výrobky pro svůj Příšovický sýr se šunkou. V témže roce se za sýry a máslo stala držitelem titulu Regionální produkt Českého ráje.

 „I naše nová podniková prodejna v Příšovicích by také měla přilákat návštěvníky regionu, kteří mají zájem ochutnat místní speciality a za podnikové ceny,“ zve k nákupu  Štěpán Tůma a připomíná, že jejich prodejna leží nedaleko místa, při sjezdu z dálnice Praha - Turnov u benzinové pumpy, kde v minulosti prodávaly své vyhlášené zboží příšovické drůbežárny. Žel, již neprodávají a objekt je nevyužitý a prázdný.

„Jsme tedy na dobré trase, kudy jezdí lidé například na nákup do nedalekého pivovaru ve Svijanech. Věřím, že brzy najdou zájemci o dobré mléčné výrobky cestu i k nám,“ řekl s optimismem Štěpán Tůma s tím, že otevřeno mají Po – Pá 8 – 17, So 8 – 11. Polední pauza je 12 – 12.30 hod. Okoštujte!.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky