Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se konal seminář Globální změna klimatu – fakta a fikce

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 06. 2010 16:02

Sdílet článek

 

Ekologický institut Veronica, společnosti Calla a SEV Divizna uspořádaly včera v sídle Libereckého kraje v rámci projektu Klimatické koalice seminář nazvaný Globální změna klimatu – fakta a fikce. Pozváni byli zástupci státní správy, studenti vysokých i středních škol (zúčastnila se např. Střední odborná škola Česká Lípa), učitelé či nevládní organizace.

Úvodní slovo přednesl MVDr. David Nejedlo, ředitel Zoologické zahrady v Liberci. Lektory semináře byly například ředitel pobočky Českého hydrometeorologického ústavu v Brně Jaroslav Rožnovský, dále Jan Hollan z Hvězdárny Mikuláše Koperníka, Gabriela Fischerová, která se za ministerstvo životního prostředí účastnila mezinárodních vyjednávání o ochraně klimatu, Miroslav Šuta, odborný konzultant ekologických a zdravotních rizik, Jan Doležal z organizace Glopolis, Jiří Jeřábek z Centra pro dopravu a energetiku a Yvonna Gaillyová z Ekologického institutu Veronica a další..

„Česká republika patří díky své uhelné energetice a vysoké energetické náročnosti mezi největší evropské emitenty skleníkových plynů. Máme tak nesporně značné závazky, ale též velké možnosti, jak své emise snižovat. Stejně jako ostatní státy musíme rovněž věnovat pozornost adaptaci na měnící se klima. Cílem semináře bylo představit posluchačům aktuální odborné informace nejen o příčinách, ale také o již změřených a očekávaných dopadech klimatické změny v České republice i ve světě,“ uvedlEdvard Sequens ze Sdružení Calla s tím, že odpolední blok byl věnován mezinárodním i českým nástrojům, které máme k omezení emisí a přizpůsobení se na nadcházející proměnu.

Seminář, který se konal za podpory Ministerstva životního prostředí a Oak Foundation administrované Nadací Partnerství a  s podporou Libereckého kraje, se již uskutečnil v Brně a Jihlavě a setkal se s velmi kladným ohlasem. Složení přednášejících je rovněž zárukou kvality.

Bližší informace:  www.veronica.cz/kalendar

Yvonna Gaillyová, Ekologický institut Veronica, e-mail: yvonna.gailly@veronica.cz, tel.: 777 323 792

Aleš Kočí, SEV Divizna, e-mail: koci@zooliberec.cz, tel. 732 172 295

Edvard Sequens, Sdružení Calla, edvard.sequens@calla.cz, tel. 602 282 399

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky