Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nadace EURONISA pozvedá slabé a přispěje na hospicovou péči

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 12. 2010 16:50

Sdílet článek

 

Prosincová část 8. ročníku veřejné sbírky „Pozvedněte slabé!“ se uskuteční  v Euroregionu Nisa od 13. do 16. prosince. Výtěžek pomůže v 6 městech vybraným neziskovým organizacím.

Ulice Liberce se ve středu 15. prosince naplní studenty Gymnázia Františka Xavera Šaldy a Průmyslové školy strojní a elektrotechnické, kteří budou vybírat prostřednictvím sbírky Pozvedněte slabé na Hospicovou péči Svaté Zdislavy, která se stará o klidné stáří seniorů

„Na projektu hospice intenzivně pracuji již od nástupu do vedení Libereckého kraje. V září tohoto roku uzavřel Liberecký kraji smlouvu o spolupráci s Hospicovou péčí sv. Zdislavy o.p.s. směřujících k výstavbě kamenného hospice během roku 2011 až 2012,“ připomněl radní pro sociální věci Pavel Petráček.

„Od října roku 2009 poskytujeme paliativní a hospicovou péči v terénu. Nyní využíváme pro naše klienty také rodinné pokoje v nemocnicích. Realizace kamenného hospice je naším dlouhodobým cílem a jsem velmi rád, že se ve spolupráci s Libereckým krajem daří tento cíl realizovat,“ řekl již dříve zástupce Hospicové péče sv. Zdislavy Milan Matura.

Tyflocentrum je  organizaci pomáhající zrakově postiženým v Liberci. Nebude to však jediné místo, kde mohou lidé do sbírky přispět. Ve vybraných městech regionu budou mít lidé možnost podpořit místní neziskové organizace. Podpořit je mohou například koupí sbírkového předmětu. K dispozici je škrabka na auto za 20 Kč a takzvaná placka nebo propiska za 30 Kč.

Tato sbírka je výjimečná tím, že prostředky v konkrétním místě vybrané v něm opravdu dále pomohou.Sbírka se uskuteční i v Turnově, Hrádku nad Nisou, České Lípě, Semilech nebo Varnsdorfu. Za 8 ročníků sbírky již přispěla více než 4 miliony korun neziskovým organizacím v sociální oblasti v Euroregionu Nisa. Každý rok pomůže v daném městě jiné organizaci. V tomto roce pomohla Nadace EURONISA prostřednictvím sbírky i obcím postiženým srpnovou povodní.

Nadace EURONISA pomáhá lidem žít plnohodnotný život již 15 let, za tu dobu podpořila přes 1000 projektů různých neziskových organizací v regionu.

Pro více informací kontaktujte:
Tomáš Maštálko – PR manažer, manažer sbírky
email: 
tomas.mastalko@euronisa.cz,
tel: 485 102 753, mobil: 604 473 478

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky