Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radek Cikl přivítal zástupce projektu „IMPALA“

Šírová Květa

  • 06. 08. 2010 15:16

Sdílet článek

Náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Radek Cikl (ČSSD) přivítal  ve dnech 3. a 4. srpna v Libereckém kraji zástupce projektu IMPALA, v čele s Alfredem Rüttenem, koordinátorem projektu. Dalšími členy skupiny byli Karel Frömel a Mgr. Jana Vašíčková, Ph.D., zastupující v projektu Českou republiku.

„Projekt „IMPALA“ je projekt spolufinancovaný Evropskou unií, který si klade za cíl identifikovat, aplikovat a rozšiřovat osvědčené metody v plánování, financování, výstavbě a řízení místních infrastruktur pro volnočasové pohybové aktivity,“ vysvětlil Alfred Rütten, koordinátor projektu.

Projekt se zaměřuje na sportovní a rekreační zařízení a prostory pro volnočasové pohybové aktivity. Projekt chce pomoci v úsilí o rozvoj místních infrastruktur pro volnočasovou pohybovou aktivitu členských států Evropské unie, a tedy vyrovnávat nerovnováhu v přístupu k infrastrukturám pro volnočasovou pohybovou aktivitu mezi národy.

„Hlavním tématem, které se po celou dobu návštěvy projednávalo, byl systém financování sportovní a rekreační infrastruktury v Libereckém kraji, její výstavba a následná využitelnost veřejností. Doprovodným programem návštěvy byla prohlídka vybraných sportovišť v Libereckém kraji,“ popisuje Radek Cikl (ČSSD)

Zástupci projektu tak společně s náměstkem hejtmana Radkem Ciklem v úterý navštívili sportovní areál ve Vesci a multisportovní areál Liberec, jehož součástí je také Tipsport arena a městský atletický stadion. Druhý den návštěvy pak zavítali do lyžařského střediska na Tanvaldském Špičáku a nedalekého Harrachova, střediska zimních sportů, kde si prohlédli areál skokanských můstků a část běžeckých tratí.

„Náplň doprovodného programu se u zástupců projektu setkala s pozitivním ohlasem a průvodní jednání přinesla řadu inspirativních podnětů, jak systematicky rozvíjet prostředí určené volnočasovým pohybovým aktivitám,“ doplnil Radek Cikl (ČSSD).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky