Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana žádá Ministerstvo školství o pomoc při opravách sportovišť poničených srpnovými povodněmi

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 11. 2010 12:35

Sdílet článek

 

Ničivá srpnová povodeň se příliš nemazlila nejen s domy, vozovkami a automobily, postihla také mnohá sportoviště, zejména v menších obcích, kde je provozují drobné sportovní spolky a jednoty. A ty nyní nemají dostatečné prostředky na opravy. Škody přitom přesahují dvacet milionů korun. Mezi nejpostiženější patří Tatran Bílý Kostel a FK Nová Ves, jejichž fotbalová hřiště jsou naprosto zničená.

Škoda v Bílém Kostele dosáhla pěti milionů korun, hřiště v Nové Vsi pak povodeň stála 4,5 milionu korun. Milionové částky se týkají také atletického stadionu v České Lípě, tenisového areálu v Raspenavě, sokolovny ve Frýdlantu nebo kuželny v Chrastavě,“ sčítá škody náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Radek Cikl (ČSSD).

Liberecký kraj již v září jakožto okamžitou pomoc vyčlenil ze svého rozpočtu 800 000 korun pro nejvíce zasažené oddíly. Částka měla pomoci pokrýt alespoň nejnutnější náklady související se zprovozněním sportovišť.

„Se žádostí o pomoc jsem oslovil také náměstka ministra školství, zda by se v investičním programu MŠMT, ať už letos nebo příští rok, nenašly zdroje pro účel obnovy zasažených sportovišť. Věřím, že dotyčné oddíly tedy podpoří také ministerstvo, aby se sportoviště mohla začít znovu využívat. Samozřejmě i my se budeme pokoušet nadále hledat způsoby, jak zasaženým spolkům pomáhat,“ dodává Cikl.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky