Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Největší veletrh práce a vzdělání EDUCA 2010 JOBDAYS dnes začal v liberecké Tipsport areně a potrvá do soboty

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 10. 2010 16:42

Sdílet článek

 

Až 1500 volných pracovních pozic nabízejí pořadatelé veletrhu EDUCA 2010 JOBDAYS LIBEREC, který dnes začal v liberecké Tipsport areně a pokračuje až do soboty. Kromě možnosti sehnat na tomto veletrhu práci, mají návštěvníci i ideální příležitost získat informace o vzdělání v regionu.

„Součástí veletrhu je totiž i prezentace středních škol a univerzit, kterých se tu představuje  přes sedmdesát,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro školství, mládež, tělovýchovu a sport Radek Cikl (ČSSD)

Liberecká hala se tak změnila ve velké náborové a vzdělávací centrum. Konkrétních společností, které nabídnou v útrobách Tipsport areny práci, je 37.

„Další pracovní pozice budou zprostředkovány díky Úřadu práce a partnerům veletrhu, kteří zpřístupní své databáze. Nově se na veletrhu objevuje i nabídka zaměstnání v zahraničí zejména v Německu a Polsku a to prostřednictvím programu EURES,“ doplnil za pořadatele Lukáš Přinda.

Nezaměstnaným bude k dispozici i tým proškolených asistentů, kteří jim vyberou odpovídající pracovní pozici. Následně je připraví na telefonický pohovor se zaměstnavatelem nebo jsou nápomocni při sestavování životopisu.

„Chceme, aby veletrh návštěvníkům ukázal, kde a jak hledat práci, kde získat kvalitní a praktické informace o podmínkách na pracovním trhu, o možnostech proškolení či rekvalifikace, o studiu, stážích a vzdělávacích programech, nebo jak uspět při přijímacích řízeních a úspěšně se uplatnit na současném dynamickém trhu práce,“ poznamenal náměstek hejtmana.

Vstup na veletrh je, jako ve všech předchozích ročnících, pro všechny návštěvníky zdarma. I v letošním roce zajistili pořadatelé dopravu zdarma z centra města přímo k Tipsport areně. V době konání veletrhu (čtvrtek a pátek od 9 do 18 hodin, sobota od 9 do 16 hodin) můžete využít bezplatné dopravy linkou MHD č. 17, která od letošního září jezdí v pravidelných intervalech mezi terminálem na Fügnerově ulici a novou zastávkou přímo u Tipsportu areny.

 Další informace naleznete na webových portálech www.tipsportarena.cz a www.liberec.jobdays.cz.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky