Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obce a města v LK obdržely letos 373 kontejnery na tříděný odpad

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 12. 2010 16:33

Sdílet článek

 

Projekt „Intenzifikace odděleného sběru a zajištění využití využitelných složek komunálních odpadů, včetně jejich obalové složky v Libereckém kraje“ probíhá ve spolupráci Libereckého kraje a autorizované obalové společnosti EKO-KOM již šestým rokem.

 

V roce 2010 bylo v rámci projektu zakoupeno a instalováno v první fázi dalších 222 kontejnerů na tříděný odpad, v celkové hodnotě cca 1,5 mil. Kč. z toho :

·        62 na papír

·        76 na sklo barevné a 35 na sklo bílé

·        49 nádob na sběr plastů

 

„Bohužel letní povodně zničily kromě domů a obecní infrastruktury také celou řadu nádob, proto byly ještě před prvním sněhem nakoupeny další nádoby ke krytí povodňových škod ve Frýdlantském výběžku, v celkovém počtu 51 kusů -18 na papír, 14 na sklo a 19 na plasty,“ připomněl Jaroslav Podzimek (ČSSD).

 

Pro zlepšení účinnosti sběru nápojových kartonů na území města Liberce, bylo nakoupeno 280 nádob na sběr nápojových kartonů, které mají speciální vhozový otvor a budou uzamykatelné. Tímto opatřením by mělo dojít k omezení nežádoucích nečistot v nádobách a zvýšení množství vytříděných nápojových kartonů předaných k recyklaci. Nádoby jsou momentálně upravovány a připravuje se jejich instalace.

 

 

 

Celková výtěžnost tříděného sběru se zvýšila oproti stejnému období (3 čtvrtletí) roku 2009 z  27,8 kg/os/rok na 28,8 kg/os/rok v roce 2010, takže krize pomalu odeznívá i přes nepříznivé dopady povodní. Odhadujeme, že na konci roku bude dosaženo celkové výtěžnosti okolo 40 kg/os/rok

 

 

 

 

 

 

Podrobnější informace získáte:

Ing. Ida Svobodová, koordinátor

Mob. 602 964 364

e-mail: ida.svobodova@envicon.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky