Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Podpis smlouvy o spolupráci odstartoval nadnárodní projekt Českého Dubu

Šírová Květa

  • 19. 11. 2010 15:50

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler se dnes zúčastnil slavnostního podepsání smlouvy o nadnárodní spolupráci mezi městem Český Dub, městem Seifhennersdorf, Podještědským F. C. Český Dub a KiEZ Querxen-land gemein-nützige GmbH. Společný projekt pod názvem „Aktivně a zdravě – přeshraniční vzdělávací síť pro volný čas a sport“ má tak otevřenou cestu k realizaci v rámci Programu Cíle 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007 – 2013.  

„Jedná se o dlouhodobou spolupráci v rámci příhraniční spolupráce Cíl 3 rozloženou do let 2011 až 2014, která spočívá ve výměnných pobytech, setkávání a společných akcí zejména mládeže a volnočasových aktivit žáků ZŠ a ZUŠ, sportovních oddílů, hasičů, pracovníků lidosprávy a státní správy a dalších spolků v Českém Dubu. Celkem se jedná o dvacet setkání na české a dvacet setkání na německé straně během období let 2011 a 2014. Svým rozsahem a obsahem se jedná o ojedinělý projekt nejen v rámci příhraniční spolupráce, ale vůbec v rámci zapojení Česka do nadnárodních projektů zejména v oblasti dětí a mládeže, “ představil projekt hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler s tím, že Liberecký kraj bude projekt podporovat.

„Na projektu již cca pět měsíců pracuje společný česko-německý tým, které připravil veškeré rozsáhlé projektové podklady potřebné pro podání žádosti. Žádost o dotaci budeme podávat během měsíce prosince tohoto roku. Dnes jsme podepsali smlouvu o spolupráci, která je posledním krokem v přípravách projektu. Nyní se budou už jen dolaďovat detaily žádosti a budeme doufat, že uspějeme a získáme tak finanční prostředky na jeho realizaci,,“ řekl Jiří Miler, starosta města Český Dub.

Žádost o dotaci má dvě části: investiční, kterou bude rekonstruována ubytovna na stadionu, zvýšen počet lůžek a komfort ubytování, rekonstrukce sociálních zařízení a střechy objektu. Druhou část tvoří podpora udržitelnosti tzv. měkkých projektů. Celkový rozpočet projektu na české straně je cca 1 mil. euro, který bude čerpán po dobu čtyř let.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky