Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Policejní ředitel předával ocenění v sídle Libereckého kraje

Šírová Květa

  • 27. 10. 2010 11:47
  • Rozvoj

Sdílet článek

Krajský policejní ředitel plk. Milan Franko společně s hejtmanem Libereckého kraje Stanislavem Eichlerem předal včera v multimediálním sále v sídle Libereckého kraje ocenění policistům a občanským zaměstnancům u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu, a dále pak u příležitosti prvního roku fungování krajské policie v Libereckém kraji.

„Po ničivých srpnových povodních v našem kraji jsem za statečnost, odvahu a pomoc odměnil oceněním přes dvě stě příslušníků armády a složek IZS, mezi nimiž byli samozřejmě také příslušníci policie. Nyní jsem se s nimi mohl potkat znovu, a to opět při slavnostní příležitosti  předávání medailí u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu a za zásluhy při vzniku a ročním fungování Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Zřízení krajského ředitelství policie bylo od samého začátku, co jsem nastoupil do funkce hejtmana, jednou z mých hlavních priorit a jsem velmi rád, že se nám společnými silami podařilo tuto myšlenku tak rychle realizovat. Myslím, že za rok fungování krajského ředitelství se už podařilo zkoordinovat veškeré procesy a činnosti, vypořádat se s případnými neduhy a odstranit všechny nedostatky. Jsem pyšný na to, že v našem kraji funguje policie stoprocentně a bezchybně. Za to patří velký dík nejen řediteli Krajského ředitelství Policie ČR Libereckého kraje plukovníku Mgr. Milanu Frankovi, ale také policistům, kteří každý vykonávají činnost pro blaho všech obyvatel Libereckého kraje. Doufám jen, že současná ekonomická situace a vládní škrty v rozpočtech neovlivní jejich nasazení a touhu pomáhat a chránit, za kterou jim jménem všech občanů Libereckého kraje děkuji,“ řekl hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler

Medaili Krajského ředitelství policie Libereckého kraje obdrželo za svou práci
a přínos pro krajskou policii celkem 51 policistů a občanských zaměstnanců z celého Libereckého kraje.

Oceněni byli také dva policisté z Oddělení služební kynologie Libereckého kraje za příkladnou reprezentaci na celorepublikové soutěži, kde obsadili první a třetí místo. Pět medailí předal krajský ředitel také policistům z jiných krajských ředitelství, a to za svědomitou a příkladnou pomoc při koordinaci posilujících policistů, kteří pomáhali při likvidaci následků škod při bleskových povodních v Libereckém kraji.

Za velmi dobrou spolupráci s krajským ředitelstvím byli oceněni také ředitel Zdravotnické záchranné služby LK Bc. Stanislav Mackovík a vedoucí oddělení krizového řízení Městského úřadu v Jablonci nad Nisou, Ing. Jiří Vaníček.

Na závěr předal krajský ředitel čestnou medaili policejního prezidenta vedoucímu Územního odboru Liberec plk. Mgr. Pavlu Finkousovi a vedoucímu Územního odboru Česká Lípa plk. Mgr. Petru Rajtovi, a to za splnění zvlášť významného služebního úkolů, který spočíval v organizaci
a řízení bezpečnostního opatření, které bylo vyhlášeno v souvislosti se záplavovými dešti
a povodněmi na území Libereckého kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky