Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt INTER-Regio-Rail pomůže železniční dopravě v roce 2030

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 11. 2010 13:32

Sdílet článek

   

Koordinátor veřejné dopravy, společnost Korid LK, spol. s r.o., v současné době realizuje projekt LIBRAIL - Railways in Liberec Region in 2030, neboli Železnice v Libereckém kraji v roce 2030. Je to jedna dílčí část z projektu INTER-Regio-Rail, Odstranění bariér v železniční dopravě, který je realizován v rámci programu EU STŘEDNÍ EVROPA a spolufinancován ERDF pro období duben 2010 - březen 2013. Celkový rozpočet projektu je 2.167.202 Euro. Pro projekt LIBRAIL na území naší republiky se počítá s náklady 100.000 Euro. Partneři projektu jsou z celé Evropy, například z Německa,  Itálie, Polska.

 

 

Hlavním cílem projektu INTER-Regio-Railje zatraktivnění železniční osobní dopravy v Libereckém kraji a v celém Euroregionu Nisa na ostatních významných linkách dálkové a regionální osobní železniční dopravy s modernizacemi a úpravami dotčených železničních tratí. „Vytvořit by se tak měl kvalitní systém veřejné osobní doprav. Nejprve se budou zpracovávat studie a spustí se pilotní projekty, abychom viděli, jak lze přivést do železniční dopravy nové cestující“, řekl Martin Sepp, náměstek hejtmana pro Liberecký kraj. Dodal, že pevně věří, že se podaří vytvořit pohodlné, rychlé a levné železniční spojení mezi Libercem a dalšími většími městy jako je Praha, Ústí n/L nebo německé Dresden či polské Görlitz.

 

 

Projekt Železnice v Libereckém kraji v roce 2030 nabídne všem skupinám cestujících výrazné zkvalitnění železniční dopravy v  kraji i v celém Euroregionu Nisa. Jedině kvalitní, rychlá, pohodlná a moderní osobní železniční doprava má šanci se stát plnohodnotnou alternativou k problematické individuální automobilové dopravě, která stále více obtěžuje obyvatele měst kongescemi a smogem. Rozvoj železniční dopravy v Libereckém kraji je důležitý i z ekologického hlediska na území Libereckého kraje leží národní park Krkonoše a množství chráněných krajinných oblastí. V neposlední řadě je pro své přírodní krásy Liberecký kraj cílem turistů nejen z České republiky, ale i z dalších států Evropské unie.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky