Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Jaroslav Podzimek podpořil regionální výstavu ovoce a zeleniny ve Stráži nad Nisou

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 10. 2010 13:37
  • Školství

Sdílet článek

 

Krajský radní pro životní prostředí a zemědělství Jaroslav Podzimek (ČSSD) navštívil prodejní Regionální výstavu ovoce a zeleniny, kterou v Obecním domě ve Stráži nad Nisou pořádají Liberecký kraj, Regionální agrární rada Libereckého kraje, Český zahrádkářský svaz, územní rada územního sdružení Liberec, Territorialverband Zittau der Kleingärtner e.V., a Český zahrádkářský svaz, základní organizace Stráž nad Nisou.

Otevřeno je ještě v sobotu  v sobotu od 9 do 14 hodin. Vstupné dobrovolné!

„Převzal jsem nad akcí, kterou jsme podpořili i finančně, záštitu, neboť je to další z úspěšných forem propagace a prezentace regionálních výrobků, v tomto případě ovoce a zeleniny našich zahrádkářů,“ uvedl radní.

 „Již 12. ročník této tradiční výstavy byl opět přehlídkou vypěstovaných plodů našimi zahrádkáři, kteří se sdružují v jednom z nejpočetnějších zájmových svazů České republiky. Připomínám, že vedle pěstování ovoce a zeleniny navíc také  dobře pečují o krajinu a o dobré životní prostředí,“  dodal.

Podle předsedy Územní rady Českého svazu zahrádkářů Libereckého kraje Jaroslava Trávníčka bylo na výstavě představeno 200 exponátů od 120 vystavovatelů.

„Přijeli i vystavovatelé ze Žitavy a Drážďan,“ doplnil předseda s tím, že vystaveny byly mimo jiné  i rezistentní odrůdy odolné proti strupovitosti, a také staré odrůdy jabloní a hrušní Liberecka. Výstava je i v sobotu spojena s prodejem kvalitních jablek a medu a prodejem a možností objednávek ovocných dřevin a růží. Pro zahrádkáře je navíc k dispozici odborná poradna,

 V Libereckém kraji působí cca 7 000 zahrádkářů, z toho na Liberecku 3 500.

„Dnes propagujeme zahrádkaření jako odpočinkovou činnost, tedy tak, že není účelem jen na zahrádce pracovat a pracovat, ale také zde relaxovat,“ zdůraznil Jaroslav Trávníček.

Další akci chystají pěstitelé ovoce v Pěnčíně, kde se od 28. do 31. října uskuteční v místním Kulturním domě tradiční Svátek jablka.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky