Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní LK Pavel Petráček předal smlouvy na protidrogové programy

Šírová Květa

  • 29. 04. 2010 12:32

Sdílet článek

Radní LK Pavel Petráček (ČSSD), pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin, předal dnes ve své kanceláři v budově KÚ LK smlouvy o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu LK – zástupcům občanských sdružení Advaita, Most k naději a Pasant, která na Libereckého kraje našeho kraje poskytují certifikované protidrogové programy.

Organizace jsou podstatnou součástí sítě protidrogových služeb Libereckého kraje. Jsou financovány ze státního rozpočtu v rámci programu protidrogové politiky Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky a MPSV ČR, kde si uplatňují finanční krytí do max. výše 70% svých celkových nákladů. Zbývající část nákladů si musí zajistit z jiných nestátních zdrojů.

Nestátními zdroji jsou dotace krajů, obcí, poplatky klientů, které omezuje zákon o sociálních službách a  dále příspěvky nadací a sponzorů. Poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje schválilo zastupitelstvo Libereckého kraje 30. března.

„Konečným cílem protidrogové politiky Libereckého kraje je snížení užívání drog a škod, které vzniknou jednotlivcům a společnosti v důsledku užívání drog. Prioritou je podpora a udržení stávající sítě služeb pro uživatele drog a osob ohrožených užíváním drog. Nástrojem k udržení sítě protidrogových služeb je dofinancování těchto služeb formou dotace. Celková výše dotace v tomto roce je 3 mil. Kč,“ vysvětluje Pavel Petráček (ČSSD).

Stejná částka z rozpočtu Libereckého kraje byla těmto poskytovatelům rozdělena i v loňském roce.

Výše dotace jednotlivým poskytovatelům:

Advaita, o. s.               2 mil. Kč,

Most k naději, o. s.      600 tis. Kč,

O. s. Pasant                 400 tis. Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky