Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj bude žádat o dotace z projektu Nová zelená úsporám

Šírová Květa

  • 22. 01. 2013 07:51

Sdílet článek

Liberecký kraj bude v letošním roce žádat o dotace na zateplení v druhé vlně programu ministerstva životního prostředí Zelená úsporám. Projekt pod názvem Nová zelená úsporám včera v rámci své pracovní návštěvy Libereckého kraje prezentoval ministr životního prostředí Tomáš Chalupa na setkání se starosty měst a obcí ležících v Jizerských horách.  

Jednání s jizerskohorskými starosty se uskutečnilo na základě iniciativy senátora Jaroslava Zemana, zvoleného za Liberecký kraj. Dvacítka starostů se s ministrem sešla v Albrechticích v Jizerských horách u nástupní stanice sedačkové lanovky na Tanvaldský Špičák. Pozvání přijali také náměstek hejtmana LK pro ekonomiku Marek Pieter, primátor Statutárního města Jablonec nad Nisou Petr Beitl, starosta města Tanvald Petr Polák a další starostové.

„Informace o spuštění projektu Nová zelená úsporám jsou pro Liberecký kraj zásadní. Otevírá se zde možnost zateplení objektů ve správě Libereckého kraje a s tím, vedle snížení emisí skleníkových plynů a podpory lokální ekonomiky, především značné úspory na energiích. V projektu Nová zelená úsporám bude, podle informací ministra Chalupy, alokována částka čtyři až šest miliard korun, zatím ale není jasné procento spoluúčasti,“ řekl náměstek hejtmana LK pro ekonomiku Marek Pieter s tím, že v současné době oddělení investic a nemovitého majetku Libereckého kraje tipuje objekty, u kterých by bylo vhodné zpracovat žádost o dotaci z programu Nová zelená úsporám.

„Mezi vytipovanými objekty se objeví také budovy středních škol, či nemocnice, které spravuje Liberecký kraj,“ doplnil náměstek a dodal, že očekávaný termín zahájení příjmů žádostí v první výzvě programu je plánováno na srpen 2013.

Při jednání byl ministr Chalupa seznámen také s projekty na podporu cestovního ruchu v oblasti Miroregionu Tanvaldsko, a to propojení lyžařských středisek a využití potenciálu Areálu protržené přehrady na Bílé Desné.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky