Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Masopustní průvod prošel od Dlaskova statku celými Dolánkami

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 02. 2013 16:26

Sdílet článek

 

Tradiční Masopust uspořádalo turnovské Muzeum Českého ráje v sobotu na Dlaskově statku v Dolánkách u Turnova.

Po občerstvení v duchu staročeské zabíjačky a práci na maskách předala starostka Turnova, náměstkyně hejtmana LK pro kulturu a zároveň starostka Turnova, kam Dolánky spadají, Hana Maierová s krásným červeným srdcem na tváři klíč od obce dokonce dvěma Laufrům, „Klíč vám předám jen za podmínky, že budete mravní a nebudete požívati alkohol,“ řekla s úsměvem za bujarého veselí při předávání klíče starostka, která tuto roli podle svých slov vykonala naposledy.

Laufři pak provedli pod vedením „moderátorky“ Evy kordové masky od domu k domu po celých Dolánkách. Masopustní průvod doprovázený folklórním souborem Šafrán a masopustním šramlem Messrovankou tvořilo 22 zaměstnanců muzea, kteří si masky, jak prozradila ředitelka muzea Vladimíra Jakouběová, sami ušili. A po návratu se konala v duchu tradic na dvoře Dlaskova statku svatba, pochování basy a závěrečný tanec.

Posledním dnem masopustního veselí, kdy se konal hlavní průvod maškar, je masopustní úterý, letos 12. února.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky