Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Místních akčních skupin v Libereckém kraji bude devět

18. 12. 2012

  

Hejtman LK Martin Půta, Ivana Hujerová, členka rady, pověřená řízením hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, Michal Otta, vedoucí odboru regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK, a referentka Oddělení rozvojových koncepcí KÚ LK Lenka Patočková se dnes zúčastnili setkání Místních akčních skupin Libereckého kraje.

Jednání, které připravilo LAG Podralsko, se konalo v jednacím sále Obecního úřadu v Hamru na Jezeře.

Hejtman v úvodu setkání přítomné manažery MAS a představitele některých obcí ujistil, že MAS v našem kraji bude kraj podporovat.

Radní Ivana Hujerová, která se v předchozím období podílela na činnosti MAS Tanvaldsko, rovněž vyzdvihla přínos MAS pro zemědělce, drobné podnikatele, neziskové organizace či obce.

Účastníci ze všech MAS Libereckého kraje shrnuli výsledky práce MAS Libereckého kraje za r. 2007 – 2012 (viz tabulka v příloze).

V této době v kraji působilo 10 Místních akčních skupin (viz prezentace v příloze), od nového roku zaniká MAS Skleněný Nový Bor.

„Některé obce přejdou pod MAS Šluknovsko a některé do LAG Podralsko,“ informovala Lenka Patočková. 

Pohyb se očekává také v MASÁCH Brána do Českého ráje, (Krkonoše a Podkrkonoší), která sdružuje 35 obcí, z toho 9 z Libereckého kraje. V současné chvíli se připravuje vstup obcí sdružených v Mikroregionu Pojizeří, a tak počet stoupne o dalších 13 obcí, tentokrát z LK.

MAS Brána do Českého ráje má za sebou 33 projektů, na něž získala dotace 10,8 miliónů Kč.

Účastníci rovněž volili zástupce a náhradníka MAS kraje do výboru NS MAS ČR, zástupců libereckých MAS do Kontrolní komise NS MAS ČR a schválili návrh na zastoupení v Pracovních skupinách.

Na závěr projednali „Výhled na nové plánovací období 2014 – 2020.“

           

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588