Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstkyně hejtmana Z. Kocumová: Hledání úspor v rozpočtu kraje se na dostupnosti ani kvalitě služeb poskytovaných ZZS LK neprojeví

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 12. 2012 08:38
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, stejně jako ostatní příspěvkové organizace, vstupují do dalšího roku se sníženými financemi.

Nastavení jasných pravidel financování, jasně stanovený rozpočet na rok 2013 a personální audit jsou úkoly, které čekají na ředitele Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislava Mackovíka.

Naším cílem je hledat rezervy, které by zefektivnily financování záchranné služby. Tyto úspory se však v žádném případě nedotknou počtu výjezdových stanovišť ani počtu záchranářů, řidičů -záchranářů anebo lékařů, kteří na Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje slouží. Ředitel Stanislav Mackovík již prokázal, že je schopným a zkušeným záchranářem, a proto věřím, že v tomto kontextu prokáže také to, že je schopným a zkušeným manažerem.

Restrukturalizace lůžkového fondu zdravotními pojišťovnami, která se dotkla některých zdravotnických zařízení v Libereckém kraji, vyžaduje dostatečnou a kvalitní síť výjezdových stanovišť a posádek zajišťujících akutní přednemocniční zdravotní péči na území celého kraje. Rozpočet záchranné služby na rok 2013 proto musí být sestaven tak, aby v něm bylo dostatek prostředků pro optimální provoz výjezdových stanovišť, zajištění Letecké záchranné služby i skupiny speciálních činností na celý příští rok.

Cílem personálního auditu proto není optimalizovat počty řidičů, záchranářů a lékařů, ale nejít úspory v administrativním aparátu, který je na Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraje ve srovnání se srovnatelně velkými záchrannými službami v České republice početně předimenzován. Úspory, které se podaří najít, by se měly vrátit zpět do rozpočtu záchranné služby jako dostatečná motivace pro ty, kteří zachraňují lidské životy.

Výstupy z personálního auditu na Zdravotnické záchranné službě LK bude následně konzultován s vedením Asociace zdravotnických záchranných služeb České republiky, zástupci jednotlivých samospráv i odborovou organizací ZZS LK tak, aby do budoucna zabránily šíření fám a dezinformací a zároveň přesvědčily záchranáře a lékaře záchranné služby, že nejsou činěny žádné nekompetentní kroky směřující proti nim.

Statutární náměstkyně hejtmana LK Zuzana Kocumová, pověřená vedením resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky