Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Petr Tulpa se setkal se zdravotně postiženými u vánočního stromečku

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 12. 2012 16:27

Sdílet článek

 

Krajský radní pro resort sociálních věcí Petr Tulpa (SLK) se včera zúčastnil tradičního setkání u vánočního stromečku v sídle příspěvkové organizace Libereckého kraje APOSS.

 „Vánoční setkání se v této organizaci koná každým rokem a já jsem rád, že jsem se letos poprvé také zúčastnil,“ řekl radní Tulpa zúčastněným handicapovaným lidem a jejich přáteli a známými na setkání, které se zde koná každoročně. Účastníci si vyslechli koledy v podání pěveckého sboru složeného z klientů a rozdali si sladkosti a dárky.

 

APOSS (Ambulantní a pobytové sociální služby) poskytují sociální pomoc a podporu osobám se zdravotním postižením. Služby zahrnují trvalé a přechodné ubytování, stravování, základní ošetřovatelskou, zdravotní, výchovnou a vzdělávací činnost, speciálně pedagogickou činnost, kulturní a společenské aktivity, logopedickou péči a pracovní rehabilitaci.

Cílem zařízení je snaha o vyrovnání příležitostí umožňujících zapojení do života společnosti lidem s mentálním znevýhodněním. Poskytnout jim možnost uspokojivých zájmů a potřeb, pomáhat jim upevňovat a zdokonalovat již získané vědomosti, dovednosti a návyky. Nabídnout jim pocit bezpečí, ale souběžně tím dát možnost zapojení do života. Posláním zařízení je v souladu se sociálním zákonem chránit práva lidí a jejich oprávněné zájmy, respektovat jejich žádost o pomoc a podporu se zachováním jejich lidské důstojnosti.

APOSS poskytuje:

·         Centrum denních služeb (Zeyerova 832/24, Liberec)

·         Týdenní stacionář (Zeyerova 832/24, Liberec)

·         Domov pro osoby se zdravotním postižením (Nová Ves 55, Chrastava)

Kontakt:

Kontaktní osoba: Bc. Ivana Vodrážková (ředitelka)

Zeyerova 832/24, 460 01 Liberec 1

tel.: 485 106 681

e-mail: aposs@aposs.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky