Radní Petr Tulpa se setkal se zdravotně postiženými u vánočního stromečku

• 15. 12. 2012 16:27

Krajský radní pro resort sociálních věcí Petr Tulpa (SLK) se včera zúčastnil tradičního setkání u vánočního stromečku v sídle příspěvkové organizace Libereckého kraje APOSS.

„Vánoční setkání se v této organizaci koná každým rokem a já jsem rád, že jsem se letos poprvé také zúčastnil,“ řekl radní Tulpa zúčastněným handicapovaným lidem a jejich přáteli a známými na setkání, které se zde koná každoročně. Účastníci si vyslechli koledy v podání pěveckého sboru složeného z klientů a rozdali si sladkosti a dárky.

APOSS (Ambulantní a pobytové sociální služby) poskytují sociální pomoc a podporu osobám se zdravotním postižením. Služby zahrnují trvalé a přechodné ubytování, stravování, základní ošetřovatelskou, zdravotní, výchovnou a vzdělávací činnost, speciálně pedagogickou činnost, kulturní a společenské aktivity, logopedickou péči a pracovní rehabilitaci.

Cílem zařízení je snaha o vyrovnání příležitostí umožňujících zapojení do života společnosti lidem s mentálním znevýhodněním. Poskytnout jim možnost uspokojivých zájmů a potřeb, pomáhat jim upevňovat a zdokonalovat již získané vědomosti, dovednosti a návyky. Nabídnout jim pocit bezpečí, ale souběžně tím dát možnost zapojení do života. Posláním zařízení je v souladu se sociálním zákonem chránit práva lidí a jejich oprávněné zájmy, respektovat jejich žádost o pomoc a podporu se zachováním jejich lidské důstojnosti.

APOSS poskytuje:

·         Centrum denních služeb (Zeyerova 832/24, Liberec)

·         Týdenní stacionář (Zeyerova 832/24, Liberec)

·         Domov pro osoby se zdravotním postižením (Nová Ves 55, Chrastava)

Kontakt:

Kontaktní osoba: Bc. Ivana Vodrážková (ředitelka)

Zeyerova 832/24, 460 01 Liberec 1

tel.: 485 106 681