Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Raspenavě otevřeli vyplavenou mateřskou školku pro 90 dětí

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 12. 2012 16:30
  • Školství

Sdílet článek

 

Zcela novou mateřskou školku otevřeli v sobotu 15. prosince v Raspenavě.

Slavnostního zahájení provozu se zúčastnili zástupci partnerských měst města Gryfówa Slaskiego a Bischofswerdy, dodavatelských firem, starostové Frýdlantska a krajský zastupitel Vladimír Boháč.

Starosta města Pavel Lžíčař připomněl, že zahájení provozu mateřské školy s kapacitou 90 dětí, která byla povodní zcela zničena, je první velkou akcí dokončenou po dvou letech od bleskových povodni. Škody ve městě dosáhly 400 miliónů Kč.

„V objektu mateřské školy voda dosahovala až do výšky 130 cm. Zničila veškeré vybavení a odnesla jednu stěnu. Obec musela zajistit náhradní vyučování pro 75 dětí,“ připomněl starosta.

Výstavba nové mateřské školy, která byla zcela zničena při povodní v roce 2010, stála včetně vybavení budovy, zařízení zahrady a protipovodňových úprav 87,196 miliónů korun, včetně DPH. „Stavba byla z 90 % dotována Ministerstvem pro místní rozvoj ČR,“ dodal starosta.

Začalo se stavět 1. 9. 2011 a končilo se 30. 11. 2012. Práce provádělo sdružení firem Ještědská stavební společnost, spol. s r. o., Liberec a NISAINVEST, spol. s r. o., Liberec na základě projektové dokumentace zpracované Projektovým ateliérem David, spol. s r. o., Liberec.

„Nyní stavíme kanalizaci a pak snad přijdou na řadu silnice, které jsou v mnoha úsecích jen provizorně opravené,“ naznačil další směřování oprav v Raspenavě Pavel Lžíčař.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky