Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

D.R.A.K. zakončil projekt Rodina v dnešní společnosti

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 07. 2013 14:22

Sdílet článek

Mezinárodní projekt ,,Rodina v dnešní společnosti“ byl realizován Občanským sdružením D.R.A.K. Liberec, GEFAS  Erkner Německo a SMGG Gołuchów od 1. srpna 2011 do 31. července 2013 s podporou Libereckého kraje a radního pro sociální věci Petra Tulpy.

Poslední společné setkání se uskutečnilo 18. až 20. července 2013 ve Varšavě v  Polsku.

„Na programu setkání byla veřejná prezentace projektu, které se zúčastnil starosta města Goluchow  Marek Zdunek, poslanec Jan Dziedziczak a další hosté,“  uvedla za Občanské sdružení D.R.A.K.  Lenka Bobvošová s tím, že účastníci navštívili parlament, Muzeum Jiřího (Jerzyho)  Popieluszka a uctili památku tragického pádu letadla s členy polské vlády.

„Celý program nám všem přinesl mnoho informací o polském lidu a historii národa. Velmi mile nás překvapil pan poslanec Jan Dziedziczak zastupující stranu  Pravo i Spravedlnost , který nás provedl parlamentem  a vysvětlil pozici polského prezidenta a jeho kompetence. Zajistil nám také účast  na tiskové konferenci - Tragická havárie vládního letadla Smolensk 2010,“ popsala Bobvošová a připoměnla, že v době realizace projektu se uskutečnilo 13 akcí. 

Oba partneři se seznámili v rámci vzdělávání s činností Jedličkova ústav Liberec, Domova pro seniory Františkov, dále Křesadla 2012, se spoluprací s o.s. Host home start a mnoha jinými aktivitami,“ uzavřela Lenka Bobvošová.

Tento projekt je realizován prostřednictvím  - Programu  Grundtvig, který je v rámci Programu celoživotního učení zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby osob ve všech formách vzdělávání dospělých a na instituce a organizace nabízející nebo podporující toto vzdělávání.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky