D.R.A.K. zakončil projekt Rodina v dnešní společnosti

24. 07. 2013

Mezinárodní projekt ,,Rodina v dnešní společnosti“ byl realizován Občanským sdružením D.R.A.K. Liberec, GEFAS  Erkner Německo a SMGG Gołuchów od 1. srpna 2011 do 31. července 2013 s podporou Libereckého kraje a radního pro sociální věci Petra Tulpy.

Poslední společné setkání se uskutečnilo 18. až 20. července 2013 ve Varšavě v  Polsku.

„Na programu setkání byla veřejná prezentace projektu, které se zúčastnil starosta města Goluchow  Marek Zdunek, poslanec Jan Dziedziczak a další hosté,“  uvedla za Občanské sdružení D.R.A.K.  Lenka Bobvošová s tím, že účastníci navštívili parlament, Muzeum Jiřího (Jerzyho)  Popieluszka a uctili památku tragického pádu letadla s členy polské vlády.

„Celý program nám všem přinesl mnoho informací o polském lidu a historii národa. Velmi mile nás překvapil pan poslanec Jan Dziedziczak zastupující stranu  Pravo i Spravedlnost , který nás provedl parlamentem  a vysvětlil pozici polského prezidenta a jeho kompetence. Zajistil nám také účast  na tiskové konferenci - Tragická havárie vládního letadla Smolensk 2010,“ popsala Bobvošová a připoměnla, že v době realizace projektu se uskutečnilo 13 akcí.

Oba partneři se seznámili v rámci vzdělávání s činností Jedličkova ústav Liberec, Domova pro seniory Františkov, dále Křesadla 2012, se spoluprací s o.s. Host home start a mnoha jinými aktivitami,“ uzavřela Lenka Bobvošová.

Tento projekt je realizován prostřednictvím  - Programu  Grundtvig, který je v rámci Programu celoživotního učení zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby osob ve všech formách vzdělávání dospělých a na instituce a organizace nabízející nebo podporující toto vzdělávání.

jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302