Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Gymnázium v České Lípě zabojovalo na soutěži Euroweek 2013

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 03. 2013 15:38
  • Školství

Sdílet článek

 

Gymnázium v České Lípě se zapojuje do mezinárodních studentských projektů a aktivně tak podporuje rozvoj jazykových dovedností svých žáků spolu s poznáváním všedního života i památek v jiné evropské zemi.

Pod vedením profesorek Petry Švajdové a Dagmar Gebauerové se 11 studentů českolipského gymnázia zúčastnilo ve dnech 2. - 9. března 2013mezinárodní studentské konference Euroweek 2013 v Palermu na Sicílii.

Na konferenci byly zastoupeny delegace 10-15 studentů ve věku 15-18 let z Německa, Švýcarska, České republiky, Dánska, Nizozemí, Francie a Itálie.

„Tématem letošní konference byla „Music“ - Hudba. Součástí programu konference byla kromě práce ve skupinách, diskusí a prezentací i hudební soutěž, v níž jednotlivé národy soutěžily se třemi písněmi, které studenti si ve své domovské škole a zejména ve svém volném čase nacvičili,“ uvedla ředitelka školy Lenka Řebíčková s tím, že před odletem na konferenci museli studenti také vytvořit prezentaci k tématu Music, kterou v Palermu předvedli před všemi účastníky.

„Studenti našeho gymnázia vynikali velmi dobrou znalostí angličtiny, komunikačními dovednostmi a schopnostmi týmové spolupráce, proto byli zvoleni do rolí mluvčích, kteří před všemi účastníky prezentovali výsledky jednotlivých pracovních skupin,““ připomněla ředitelka.

Vedle pracovní části konference studenti absolvovali několik poznávacích výletů do okolí Palerma (chrám a amfiteátr v Segestě, katedrála v Monreale, soliště v Nubii nebo kamenné město Erice).

„Naši účast na konferenci Euroweek 2013 lze proto považovat za úspěšnou reprezentaci školy, Libereckého kraje i České republiky na akci evropského formátu,“ podotkla Lenka Řebíčková.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky