Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hasiči z Horního Sedla mají nové auto, Hrádek zase sklad IZS i s ještěrkou

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 12. 2013 16:12

Sdílet článek

Zakončení projektu „Protipovodňová ochrana a odstranění povodňových škod Hrádek n. N. – Zittau“ - a předání skladu IZS a nového vozu pro jednotku SDH Dolní Sedlo, se uskutečnilo 20. prosince  v hasičské zbrojnici Hrádku nad Nisou za účasti  německých partnerů a hejtmana LK Martina Půty.

Město nyní disponuje protipovodňovým skladem včetně vybavení a stanových hal pro jeho rozšíření, jednotka SDH z Horního Sedla bude místo starobylé Avie jezdit novým hasičským vozem Iveco Daily 50C17V.

„Koncem roku končí společný přeshraniční projekt měst Hrádek nad Nisou a Zittau ,,Protipovodňová ochrana a odstranění povodňových škod Hrádek n.N. – Žizava, který přispěl k bezpečnosti obyvatel především vybudováním dvou protipovodňových skladů v obou partnerských městech,“ uvedla manažerka projektu Hedvika Zimmermannová.

 

Již dříve byly podle ní v rámci tohoto projektu pořízeny kamery, které sledují hladinu řeky, na které byly v minulých dnech dokončeny rozsáhlé úpravy vodního koryta a komunikační technika, která umožní rychlejší komunikaci jak s českými, tak přeshraničními partnery.

 

Technické vybavení skladu IZS doplnily z projektu i elektrocentrály a vysokozdvižný vozík. Potřebu těchto věcí ukázaly povodně 2010, stejně tak jako potřebu stanových hal pro příjem a výdej humanitární pomoci a technického zázemí, které budou stavěny vedle skladu.

 

Německý partner provedl úpravy v rámci projektu v zátopovém území poblíž bodu Trojzemí, obdobně jako český partner vybudoval sklad IZS a rozšířil vozový park hasičů o novou techniku.

 

Celkové náklady obou partnerů tvoří v rámci projektu  „Protipovodňová ochrana a odstranění povodňových škod Hrádek n.N. – Zittau“částku cca. 487 000 Euro (česká strana).

 

Spolupráce partnerských měst v oblasti bezpečnosti pokračuje i nadále. V rámci projektové skupiny „Bezpečnost v regionu Trojzemí“, jejíž členy jsou zástupci Svazku měst Malý Trojúhelník Bogatynia -Hrádek nad Nisou – Zittau a přilehlých měst a obcí je tématu ochrany před povodněmi věnována velká pozornost o čemž svědčí i ocenění Euroregionu Nisa, které tato města získala za spolupráci v oblasti bezpečnosti.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky