Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hasičská noc pod Ještědem měla i v dvojjazyčné podání

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 10. 2013 15:50

Sdílet článek

Zažít nasazení jednotlivých týmů i organizátorů, prověřit si své dovednosti a k tomu ještě poznat vybavení dobrovolných hasičů v kraji pod Ještědem mohli během dalšího workshopu poznat kolegové křížanských hasičů z německého Cunewalde.

 

 

Hasičská noc pod Ještědem je fenoménem sama o sobě a navíc skýtá mnoho možností nejen k vyzkoušení si svých dovedností, ale i k seznámení s dobrovolnými hasiči z mnoha míst regionu a také s jejich technikou a vybavením. Obdiv německých kolegů sklidila i nápaditost a osobní nasazení, se kterou místní dobrovolníci akci připravili.

 

Rudy je u hasičů v Cunewalde strojníkem a jak říkají jeho kolegové dokáže opravit vše a miluje vozidla a techniku, která mají už pár let za sebou. Během hasičské noci stihl nejen sledovat jednotlivé disciplíny a některé prožít na vlastní kůži, ale i objevit několik zajímavých kousků v podještědských hasičárnách.

 

Jeho největším zážitkem však nebyly jednotlivé obdivuhodné výkony závodících družstev, ale chvíle kdy se svezl v tatrovce, která je stejně stará jako starosta Křižan a dodnes je využívána k zásahům místními hasiči.

 

Díky společnému projektu obcí Křižany a Cunewalde se však oba hasičské sbory dočkají nových zásahových vozů. A tak se již za 20 dni postaví vedle křižanské cisterny i její o 41 let mladší a modernější verze.

 

Celkové náklady obou partnerů tvoří v rámci projektu „Realizace společného systému prevence před živelnými katastrofami obcí Cunewalde a Křižany.“ činí 746 522 Euro a vedle obou cisteren pořídili hasiči z Křižan i Cunevalde i pytlovačky na písek a během společných setkání měli možnost porovnat své hasičské dovednosti  i vybavení a techniku partnera.

 

Projekt Realizace společného systému prevence před živelnými katastrofami obcí Cunewalde a Křižany se blíží ke konci, avšak další spolupráce obou hasičských sborů má před sebou ještě mnoho zajímavých akcí.

 

 ThMgr. Hedvika Zimmermannová

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky