Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman měl v České Lípě perný den

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 03. 2013 14:24
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

První ze série setkání se zastupiteli měst a veřejností absolvoval hejtman LK Martin Půta 28. března v České Lípě.

Nejprve se zúčastnil setkání starostů Českolipska a Novoborska Pihelu, následovaly návštěvy firmy Bombardier Transportation a Fehrer Bohemia, s.r.o., jednání se starostkou města Hanou Moudrou, radními a zastupiteli a na závěr setkání s občany v českolipském, Kulturním domě Crystal.

Všemi jednáními se jako dlouhá nit vinuly otázky kolem českolipské nemocnice, sociální služby, stav silnic II. a III. třídy, obchvat České Lípy, vojenský prostor Ralsko, krajský rozpočet, Dotační fond Libereckého kraje či dokonce i heliport a liberecké letiště.

„Potěšil mě zájem starostů, zastupitelů i občanů o své město. Nemohu mnoho slibovat, třeba že hned opravíme všechny silnice, ale je dobře lidi informovat a diskutovat o našich záměrech,“ řekl hejtman, který hodlá v průběhu čtyř let navštívit nejméně jednou 22 největších měst Libereckého kraje.

„Velmi povzbuzující  informace mi podal generální manažer Bombardieru Jiří Maděra o tom, že hodlá zvýšit počet zaměstnanců společnosti, která vyrábí skvělé vagóny do celého světa,“ řekl hejtman, který pozdravil i nejlepší svářečku podniku paní Helenu, která celý život sváří a brousí, a to už je pět let v důchodu.

„Opravdu, musím smeknout,“ zdůraznil s úsměvem hejtman.

Obdobně dobré pocity měl podle svých slov i ve firmě Fehrer Bohemia, kterou jej provázeli generální ředitel Pavel Moot, ředitel závodu Jaroslav Obst a jednatel Dušan Čáp.

„Jsou to firmy, které zaměstnávají nejvíce lidí na Českolipsku, navíc hodně žen, takže budou mít moji podporu například při jednání na ministerstvech nebo s našimi úředníky,“ dodal.

 Asi tři desítky občanů, včetně poslance Petra Skokana, dorazily na podvečerní setkání v Kulturním domu Crystal. Hejtman sklidil po půldruhé hodině otázek a odpovědí potlesk, když trpělivě odpovídal na otázky od problematiky zateplování českolipské nemocnice, přes potřebnost dokončení obchvatu města,  problematiky těžby uranu až po  protipovodňová opatření v Povodí Ohře.

Otázky týkající se středních sklářských a jiných škol zodpověděla radní pro školství Alena Losová.

„Hovořilo se tu vlastně o všem. Je to obrovský klad, že dostáváme bezprostřední informace a ještě o nich můžeme diskutovat,“ shrnula za všechny posluchače Alena Brodská, jinak manažerka kvality Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa. A následoval zmíněný potlesk.

V závěru dubna přijede Martin Půta za starostou, zastupiteli a občany Semil.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky