Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtmani přivezli Miloši Zemanovi regionální potraviny

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 03. 2013 15:21

Sdílet článek

 

Stejně jako ostatní hejtmani přijal Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, pozvání na první setkání s nově zvoleným prezidentem Milošem Zemanem na Pražském hradě. Třetí den od oficiálního převzetí nejvyšší státní funkce totiž prezident uspořádal pracovní oběd se šéfy všech 14 krajů.

„Po celé dvě hodiny vládla příjemná a poměrně neformální nálada. U kulajdy a kachny s bramborovým knedlíkem byl čas zmínit se o největších problémech každého kraje. Já jsem například připomněl zatím nezlikvidované škody na silnících po povodních v roce 2010,“ řekl hejtman, který předal prezidentovi dárky v podobě regionálních potravin – sýr z Pěnčína a Šlafruňku Kitl.

„K tomu jsem přibalil speciální hruškovici, když hrušky jsem posbíral na naší zahradě a nechal vypálit v pálenici Stará dáma v Křižanech,“ doplnil s úsměvem.

Podle něj Miloš Zeman hodlá projet za pět let Českou republiku křížem krážem.

„Prezident chce v krajích poznávat podnikatele, osobnosti z nejrůznějších oborů i se setkat s lidmi. Bude prý jezdit do regionů častěji než do zahraničí. Taková návštěva kraje by měla trvat tři dny,“ prozradil Martin Půta s tím, že oficiální pozvánka se již připravuje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky