Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hrady a zámky otevírají své brány

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 03. 2013 14:16
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

V pátek 29.3. 2013 zahájí hrady a zámky ve správě Národního památkového ústavu, územní správy na Sychrově, návštěvnickou sezónu pro rok 2013. Z důvodu nepříznivého počasí a s primárním ohledem na bezpečnost návštěvníků zůstane zatím uzavřen hrad Bezděz a Trosky, zpřístupněn bude hrad Litice a Kunětická hora.

 

            Letošní počasí nedovoluje, aby všechny hrady otevřely své brány, neboť nejenom na přístupových cestách, ale i přímo v objektech je led, který ohrožuje bezpečnost návštěvníků. Z tohoto důvodu zůstane do odvolání uzavřen hrad Bezděz, neboť nejenom nádvoří, ale i schody a celá přístupová cesta je pokryta ledem. O možném zpřístupnění se uvažuje až o víkendu 6.-7.4., vše je ale odvislé na přízni počasí. Aktuální informace k otevření hradu najdete na webových stránkách www.hrad-bezdez.eu.

           

            Hrad Trosky také posunuje zahájení sezóny, s ohledem na klimatické podmínky se uvažuje o zpřístupnění v sobotu 30.3., neděli 31.3., případně až o velikonočním pondělí 1.4. Záleží ale opět na odtátí ledu, který ohrožuje bezpečnost návštěvníků. Konečný termín zahájení sezóny na tomto objektu najdete na www.hrad-trosky.eu.

           

            Se zpřístupněním v pátek 29.3. se počítá na hradu Litice (www.hrad-litice.cz), v případě výrazné nepřízně počasí bude ale hrad následně uzavřen. Na Litice můžete zavítat nejenom v uvedený pátek a o víkendu, ale také o velikonočním pondělí.

 

            Zajímavě se na zahájení sezóny přichystala správa hradu Kunětická hora (www.hrad-kunetickahora.cz) - zahájení proběhne v pátek 29.3. s lampionovým průvodem, rozsvícením hradu a večerními prohlídkami. Sraz návštěvníků je v 19.30 hodin na parkovišti pod hradem, prosíme lampiony s sebou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky