Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ke 145 letům dostali dobrovolní hasičů ve Stráži pod Ralskem vysvěcený prapor

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 10. 2013 17:35

Sdílet článek

Nový prapor mají od soboty dobrovolní hasiči ze Stráže pod Ralskem. U příležitosti 145. výročí založení městského sboru jej starostka města Věra Reslová předala hasičům a následně jej vysvětil páter Václav Horniak.

Pozvání na oslavu 145. výročí vzniku Sboru dobrovolných hasičů ve Stráži pod Ralskem přijali také významní hosté -  hejtman Libereckého kraje Martin Půta, ředitel HZS v Liberci plk. Roman Hlinovský a HZS v České Lípě plk. Vladimír Formánek, starostka Věra Reslová a místostarostka Jitka Urbánková, starosta Krajského sdružení hasičů v Liberci Milan Navrátil, starostka OSH v České Lípě Miroslava Havelková a řada dalších.

            Oslava začala poněkud netradičně, spanilou jízdou nové i historické hasičské techniky z jedenácti jednotek, včetně HZS LK, městem, samozřejmě za zvuku sirén a klaksonů byla podle starostky SDH  Věry Hudákové netradiční pozvánkou pro občany města.

„Podařilo se, přišli i mladí lidé,“ pochvalovala si starostka SDH. 

            Se zdravicí vystoupil i hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který poděkoval dobrovolníkům za jejich práci.

„Hasiči, včetně dobrovolných, jsou obětavými pomocníky nejen při požárech. Spolehlivě v posledních letech pomáhají například i při povodních a odstraňování jejich následků,“ řekl mimo jiné.

Starosta Krajského sdružení hasičů Milan Navrátil poděkoval místním třeba za organizaci tradiční pohárové soutěže, která se uskutečnila už po dvaačtyřicáté, a za skvělé vedení hasičské kroniky.  Vzájemnou dobrou spolupráci s profesionálními hasiči si pochvalovali oba ředitelé HZS LK.

            Nejočekávanějším se stalo svěcení praporu. Strážští totiž dosud „sborový“ prapor neměli. Díky vstřícnosti vedení Města Stráž pod Ralskem v čele se s starostkou se takřka nemožné stalo skutečností.

„Hasiči nám velice pomáhají, vychovávají mládež a jsou pro nás spolehlivými partnery, prapor si určitě zaslouží, a  proto  zastupitelstvo rozhodlo o jeho zakoupení,“ sdělila nastoupeným šikům Věra Reslová, která na oplátku obdržela uznání Za  příkladnou práci. Milan Navrátil předal ještě řadu dalších medailí a diplomů zasloužilým členům SDH.

Účastníci akce si pak mohli, prohlédnou hasičskou zbrojnici a řadu hasičských vozidel, od ruského Zilu po nejmodernější Tatry. Děti se mohly svézt se na hasičské plošině nebo šplhat po výsuvném žebříku a také si skočit do hloubky do obrovského nafukovacího polštáře.                  Věra Nutilová

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky