Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kontrolní pracovníci v silniční dopravě se učili jak odhalovat manipulaci s tachografy

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 06. 2013 17:42

Sdílet článek

Odbor dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje uspořádal v závěru minulého týdne seminář pro kontrolní pracovníky provádějící v Libereckém kraji silniční kontroly v nákladní a osobní dopravě.

Celkem 24 účastníků semináře z dopravních inspektorátů Policie ČR a Celního úřadu pro Liberecký kraj bylo seznámeno s novelou zákona o silniční dopravě, novelou zákona o přestupcích, Nařízeními ES (zejména sociálními předpisy týkajícími se dodržování bezpečnostních přestávek, dob řízení a dob odpočinku) a s možnou manipulací s digitálními tachografy.

Seminář probíhal pod vedením pracovníků oddělení silniční dopravy KÚ LK a Centra dopravního výzkumu v.v.i. Brno.

„Za rok 2012 bylo na základě zjištění kontrolních orgánů za porušení zákona o silniční dopravě uloženo dopravcům na pokutách celkem 4,367 mil. Kč,“ uvedl radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že kontrolními orgány bylo v roce 2012 dále uloženo 56 kaucí za porušení zjištěná při silniční kontrole mezinárodních dopravců v souhrnné výši 1,317 mil. Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky